Dragoste si Sex Relatii

E bine sa astepti?


E bine sa astept?

Trebuie să recunosc faptul că te invidiez puţin pentru că eşti adolescentă într-o lume deschisă la dialog pe orice temă. Îmi amintesc cu câtă greutate încerca mama mea să îmi vorbească despre sex şi cum se străduia să îmi creeze o părere cât mai proastă despre tot ceea ce înseamnă intimitatea cu un bărbat, doar doar mă va convinge să nu încerc aşa ceva.

Astăzi există tot felul de posibilităţi pentru a obţine un sfat bun, pentru a găsi informaţii de calitate, aşa că orice decizie ai lua, sunt sigură că este bine fundamentată pe argumente înţelepte.

Eu m-am condus întotdeauna după principiul că întotdeauna vei regreta mai mult ceea ce nu faci decât ceea ce faci. Este cumplit să trăieşti o viaţă întrebându-te „cum ar fi fost dacă” şi ştiind că nu vei afla niciodată răspunsul la această întrebare.

Însă cât priveşte decizia referitoare la începerea vieţii sexuale, eu personal consider că este bine să aştepţi. Cât? Până când vei simţi că vrei să se întâmple neapărat cu omul cu care eşti atunci. Când vei simţi că şi pentru el a face dragoste cu tine ar fi un vis împlinit şi nu doar o nouă redută cucerită, pe care o va bifa în agendă.

Merită să aştepţi să termini cu copilăria şi adolescenţa fără să ai griji, merită să laşi lucrurile să se desfăşoare natural, merită să treci prin primele decepţii şi suferinţe din dragoste, fără să ai pe cap şi incertitudini de tipul „dacă se va lăuda la toată lumea că a fost cu mine?” sau „dacă mă voi îndrăgosti de un băiat care nu va suporta ideea că au fost şi alţii înaintea lui, eu fiind atât de tânără”.

Prima iubire este bine să rămână la stadiul platonic şi să-ţi aminteşti de ea peste ani zâmbind şi fiindu-ţi dor de ea, aşa cum ne este dor de ideea paradisului iniţial. Prima noapte de dragoste va rămâne, fie că vrei sau nu, un punct de reper în viaţa ta aşa că nu trebuie să o faci doar de dragul de a o face.

Aşadar, este bine să aştepţi ca să te fereşti de deziluzii, ce te vor bântui toată viaţa. Şi spun din nou aşa cum am mai spus şi în altă parte, dacă un băiat te ameninţă cu despărţirea în caz că nu te culci cu el, înseamnă că nu te merită, este un partener de duzină şi nu are sens să fie el primul pentru tine.

Vă provoc să lansaţi alte teme de dezbatere care vă interesează, ce curiozităţi aveţi, ce probleme aveţi şi promit să mă informez pentru voi şi să încercăm, împreună cu cititoarele cu experienţă, să abordăm cât mai profesionist subiectele arzătoare.

Raluca Alupoaie

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu