Dragoste si Sex Relatii

Dragoste versus sex


Cupluri - Dragoste sau sex

Vreau să ne distrăm împreună pe o temă foarte serioasă. Actul sexual a fost considerat multă vreme o chestiune ruşinoasă, ţinută ascunsă în intimitatea dormitoarelor, despre care nu se discuta, care nu era privită cu ochi buni. Libertatea câştigată prin revoluţie a adus cu sine şi o deschidere în ceea ce priveşte subiectul sexualităţii, dar totul a început cu reticenţe, cu jenă, cu pudoare şi, pentru a evita cât mai mult folosirea cuvântului sex, s-a apelat la sintagma „a face dragoste”. Treptat s-a ajuns la o departajare clară între „a face dragoste” şi „a face sex” prima acţiune fiind încurajată, a doua fiind blamată.

Acum vă invit la un exerciţiu de sinceritate prin care să vă răspundeţi la întrebarea „Faceţi dragoste sau sex?”. Vă răspundeţi în gând, nu va afla nimeni răspunsul vostru aşa că nu vă minţiţi, căci nu are rost. Şi dacă răspunsul este „fac dragoste” atunci mai vin cu o întrebare „Care este diferenţa între a face dragoste şi a face sex?”

Răspunsurile vor fi probabil pe următorul şablon: a face sex înseamnă doar a-ţi împlini o nevoie fiziologică, pe când a face dragoste înseamnă tandreţe, dăruire, suflete contopite, bla, bla, bla.

A face dragoste înseamnă a face sex, doar că sună mai frumos, mai romantic, dacă vreţi. Este adevărat că e mai bine când actul este însoţit de expresia unor sentimente puternice, de nevoia de a deveni unul cu cel pe care îl iubeşti, dar până la urmă tot prin contact sexual se încheie totul, căci altfel ne-am rezuma la o strângere sinceră de mână J

Sper să isc o adevărată dezbatere pe această temă pentru că sincer aş vrea să ştiu ce gândiţi pe această temă şi, nu uitaţi, atât timp cât sunteţi sincere şi aveţi argumente, sunt mândră să fiu contrazisă.

foto © Northfoto

Raluca Rusu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu