Dragoste si Sex Relatii

Cele 7 greseli care ii pun pe fuga pe barbati


Greseli

Când ne îndrăgostim ne pierdem uşor capul. Doar suntem in al noualea cer, nu? Partea proasta este că plutind pe aripile fericirii ne permitem tot felul de atitudini nepotrivite. Hai să vedem care sunt aceste greseli care ne pot distruge relatia şi cum le putem ocoli.

Nu te păcăli singură
Femeile îşi fac deseori vise despre dorinţa bărbatului de a avea o relaţie serioasă. Toate am auzit despre «băieţii buni şi băieţii răi», nu ? Te simţi foarte atrasă de el şi te surprinzi făcând lucruri de care nu te-ai fi crezut în stare? Îl suni la prima oră, îi vorbeşti prima despre sentimentele tale însă simţi că el nu e pe aceeaşi lungime de undă? Sunt situaţii cănd  ne păcălim singure, alegând numai dovezile de afecţiune pe care ni le oferă şi nu-i luăm în seamă comportamentele care ne avertizează că el nu-şi doreşte să aibă o relaţie serioasă. Este foarte bine că-i vezi  părţile bune dar nu te încăpăţâna să-i inventezi o atitudine sufletească de care el nu este dornic sau nu este capabil s-o exprime fata de tine.
Evaluează lucid situaţia şi vezi dacă lucrurile merg aşa cum îţi doreşti. Fii atentă la ce face, nu la ce spune! Nu are rost să suferi degeaba, poate că nu este el bărbatul potrivit pentru tine.

Sexul nu va face să-i bată mai tare inima pentru tine
Multe femei cred că barbaţii sunt atraşi în primul rând de sex . De aceea îşi imaginează că dacă pot să facă ca un bărbat să fie atras sexual de ele vor reuşi să creeze în timp şi o legătură sufletească, care să  transforme relaţia într-un cuplu adevărat. Bărbaţii ştiu să facă diferenţa între a face sex şi a face dragoste si fac foarte clar diferenta intre o femeie cu care si-ar dori sa aiba o relatie serioasa şi una cu care vor doar sa se distreze. Pentru bărbaţi sexul şi partea emoţională  pot fi două lucruri diferite. Si de nenumarate ori, daca un barbat a trebuit sa aleaga intre doua femei, a ales-o întotdeauna pe cea cu care se simţea mai împlinit sufleteşte. Bărbaţii vor mai mult decât sex. Şi dacă tu vei fi aceea care vei ştii să-l împlineşti atât emoţional cât şi sexual, îi vei cuceri inima pentru totdeauna.
 
Nu fii tot timpul la dispozitia lui
Este gresit să încerci mereu să-i faci pe plac, să-l pui pe primul loc în viaţa ta, să-ţi ajustezi întotdeauna programul după cum are el timp liber. Te trezeşti că  renunţi treptat la prieteni sau la tot felul de plăceri personale numai ca să vă vedeţi sau să fii gata în cazul în care i se iveşte o ocazie să petreceţi măcar o oră împreună.  Il laşi din ce în ce mai mult să preia controlul vieţii tale şi devii în ochii lui din ce în ce mai disponibila, mai puţin interesantă si demnă de a fi cucerită. Când un bărbat îşi dă seama  că a căpătat o putere totală asupra unei femei şi o vede gata să sacrifice orice pentru a fi cu el îşi pierde respectul şi admiraţia pentru ea.
Oricât de ciudat sună, cu cât o femeie face mai mult  pentru ea însăşi, pentru a fi fericită şi împlinită, cu atât mai mult va fi respectată şi iubită de către bărbat.

Nu accepta o relatie doar pentru ce ar putea fi
Este uimitor cât de multe femei acceptă o relaţie cu un bărbat, deşi sunt foarte multe lucruri care nu merg bine chiar de la început, cu speranţa  perpetuă că El se va schimba. De fapt ele confundă atracţia fizică cu ideea unei legături adevărate. Este o mare greşeală să accepţi o relaţie care nu merge. Te  laşi orbită  de sentimentele şi dorinţele tale şi continui o relaţie care nu te împlineşte de fapt, doar în ideea că El se va schimba şi va deveni un iubit mai bun, mai atent la nevoile tale, mai generos sau că dintr-o dată nu se va mai uita după alte femei pe stradă. Depui un efort considerabil şi  pierzi o grămadă de timp preţios în care ai putea să întâlneşti chiar bărbatul potrivit. Crezi că dacă vei fi destul de perseverentă el se va schimba de dragul…sau de gura ta. Din păcate, aceasta nu se va petrece niciodată.

Nu sta tot timpul  lipită de el
Cam ce crezi că simte şi gândeşte un bărbat când femeia îndrăgostită îi arată că este slabă, nesigură pe ea? Poate că nu o să-ţi reproşeze niciodată faptul că îl ţii foarte strâns lângă tine, că nu îl scapi din ochi sau că eşti tot timpul lipită de el.  Dar va interpreta aceste semne ca pe o metodă de control din partea ta sau ca pe un comportament nesigur, iar tu iti vei  crea  imaginea de fiinţă vulnerabilă, avidă de atenţia lui. Se va simţi sufocat în curând şi cine ştie? Va dori poate să se elibereze…

Emoţiile tale – prieteni sau duşmani?
De obicei femeile cred ca dacă sunt asa de sensibile si atat de simţitoare sunt si constiente de emotiile lor. De cate ori nu ai regretat ca nu te-ai abţinut, ştiind că reproşurile tale  îl îndepărtează? Sau de căte ori crizele tale de gelozie au sapat o prapastie intre voi? Observă-ţi emoţiile negative cum cresc inauntrul tau asemenea unui bulgare care se rostogoleşte la vale. Opreste-le inante sa distruga totul in cale. Chiar dacă crezi că eşti furioasă pe bună dreptate, aminteşte-ţi că ai libertatea de a nu reacţiona. Viata este alcatuita doar 10 % din ceea ce ni se întâmplă  şi restul de 90% din modul în care reacţionăm la aceasta. Fii o femeie inteleapta şi nu-ţi lasa relaţia strivită de avalanşa emoţiilor tale distructive.

Fericirea ta nu depinde de el
Cea mai mare greşeală pe care o fac femeile si care apare in peste 90% din cupluri este să crezi că în momentul în care vei întâlni bărbatul viselor tale, vei fi în sfârşit fericită şi ca prin farmec toate problemele tale se vor sfârşi. E important să îţi dai seama că fericirea ta nu depinde de nici-un lucru din afara ta. Nimic nu îl îndepărtează mai repede pe un bărbat, decât să te arunci în braţele lui cerându-i  să te facă fericită. După scurtul miracol al îndrăgostirii vei redeveni la fel, tu însuţi, cu întrebările şi problemele tale nerezolvate de ani de zile. Vei descoperi că te confrunţi  cu aceleaşi tensiuni şi probleme care te-au necăjit şi în relaţiile trecute. Există o soluţie reală de a ieşi din acest cerc vicios. Cultivă-ţi iubirea si increderea în tine recunoscând că, într-adevăr, este mai plăcut să ai un iubit, dar că nu ai neapărat nevoie de el pentru a fi împlinită sufleteşte.
Asumă-ţi sarcina de a-ţi  creea tu singură mulţumirea sufletească de care ai nevoie şi ai să observi surprinsă cum barbaţii vor fi atrasi de tine ca un magnet.

Ce-ai putea face sa nu mai repeti mereu aceleasi greseli? Cum ai putea sa fii fericita? La toate aceste intrebari si  la multe altele te invit sa aflam raspunsul impreuna la workshopul de Relatii Fericite, care are loc pe 4 aprilie, Bucuresti. Detalii pe http://relatiifericite.blogspot.com/ Primul curs practic pentru femeile care-si doresc sa traiasca fericite si implinite pana la adanci batraneti.

Psihoterapeut Gabriela Marin

Gabriela Marin

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu