Dragoste si Sex Relatii

Ce sa NU faci dupa o despartire

Fie ca ne place sau nu, adesea suntem pusi in situatia de a merge mai departe, oprindu-ne dintr-o relatie ce devine ambiguua sau chiar mult prea complicata pentru a o pastra. Oricare ar fi motivele unei despartiri insa, nu e niciodata usor sa stergi totul cu buretele, sa iti readaptezi dintr-o data programul, scotand din ele momentele pe care le petreceati impreuna. Dincolo de suferinta inerenta, cand ti se pare ca totul e sfarsit si ca nu vei mai gasi vreodata forta de merge mai departe, si cu atat mai putin de a iubi din nou, e poate cel mai greu sa ne controlam actiunile, astfel incat sa nu regretam mai tarziu.
Iata asadar cateva lucruri pe care sa nu le faci dupa  o despartire, lasandu-ti libertatea de a cauta fericirea in alte moduri.

1. Nu-ti pierde cumpatul. Chiar daca iti vine sa urli, pastreaza-ti emotiile pentru momentele in care vei putea elibera toata energia negativa intr-un spatiu ce e numai al tau. Lasandu-i pe cei din jur sa vada ca suferi, vei atrage cel mai probabil compasiunea lor, si fiecare se va stradui sa te inveseleasca, in felul lui. Rezultatul – te vei simti asaltata de mila celor ce vor sa te sustina, cand ai nevoie de fapt de liniste.
2. Nu implica toate cunostintele in viata ta. De indata ce s-a produs o despartire, nu pune mana pe telefon ca sa-ti suni toate prietenele. Mai mult, nu iti vorbi fostul partener de rau in fata prietenilor. Nu vei face astfel decat sa le arati ca esti mult mai afectata decat ar trebui sa fii, iar lui, ii vei da satisfactia si implicita permisiune de a divulga aspecte ale relatiei voastre tuturor.
3. Nu incerca sa fii detectiv. Daca v-ati despartit, fiecare e liber sa isi continue viata, asa incat e inutil sa te straduiesti sa afli cu cine iese in oras, daca a plecat in concediu sau daca are o noua iubita. Vei evita astfel situatiile dureroase in care vei vedea ca el merge mai departe, in vreme ce tu esti prinsa in trecut.
4. Nu-l contacta. Chiar daca poate mai aveti inca lucruri de impartit si informatii de schimbat, incearca sa il lasi pe el sa initieze comunicarea in astfel de situatii. Daca are intr-adevar nevoie de tine, te va cauta, daca nu, orice atentie  a ta va fi interpretata ca o tentativa de impacare, adeseori asociata cu atributul “disperata”, si nu vei reusi decat sa-i magulesti orgoliul.
5. Nu incerca sa-l faci gelos. Afisandu-te cu o noua cucerire, chiar la petrecerea prietenilor lui, de exemplu, nu ar face decat evidenta intentia ta de a-i atrage atentia. In plus, n-ar fi corect nici fata de a treia persoana, care evident s-ar simti prinsa fara sa vrea in jocul dintre tine si fostul.
6. Nu inceta sa te gandesti la el, dar dintr-o alta persectiva. Ideal ar fi sa putem sterge din suflet orice persoana care ne raneste, dar cum asta e imposibil, nu trebuie sa iti propui sa-l uiti sintr-o data. Nu-ti pierde insa vremea rememorand  episoade ale iubirii voastre, si incearca intotdeauna sa iti amintesti motivele pentru care v-ati despartit. Incet, imaginile vor disparea, iar sufletul tau va fi pregatit pentru o noua iubire.

foto Northfoto

 

Cristina Ghiban

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu