Auto-cunoastere Relatii

Ce ar trebui sa eviti dupa o despartire

Ce ar trebui sa eviti dupa o despartireDupa o despartire incetezi parca sa mai traiesti pentru tine, te gandesti continuu la ce s-a intamplat, cum s-a ajuns aici si unde ai gresit? Iar si iar gandurile tale sunt bantuite de ultimele cuvinte, de amintiri in care scormonesti raspunsuri pentru acest final la care nu te-ai asteptat. Inima ta este consumata de o durere inexplicabila ce nu poate fi comparata decat cu o sarma ghimpata ce se incolaceste in jurul sufletului tau si se tot strange pana ce incepi sa sangerezi. Dar realitatea este asta, v-ati despartit, s-a terminat, trebuie sa mergi mai departe si sa incerci sa te regasesti si sa reconstruiesti viata ta de la zero. Este dur, greu, trist, nimeni nu te va minti in ce priveste asta, dar tu iti datorezi tie sa fii fericita iar. Iti datorezi sa te pui din nou pe picioare, sa zambesti, sa lupti pentru tine. Sta numai in puterea ta sa reconstruiesti tot ce el a distrus indiferent cat timp si ce metode sunt necesare, nu trebuie sa uiti ca o faci pentru tine iar tu meriti tot ce este mai bun. Iar daca lucrul cel mai bun care ti s-a intamplat este ca el sa plece din viata ta, atunci asa sa fie!

Ce sa eviti:
– nu astepta ca el sa te sune, mai bine suna-ti prietenele si iesiti in oras, glumiti, flirtati cu baietii intalniti; distreaza-te si traieste prezentul, nu trecutul.
– sa incerci sa il contactezi pentru a-i cere o explicatie, un motiv pentru aceasta despartire; nu mai conteaza motivele despartirii pentru ca odata ce un barbat nu mai este indragostit de tine, nu mai merita sa lupti sau sa incerci sa il contactezi in vreun fel.
– nu provoca intalniri intre voi doi doar pentru ca il cunosti foarte bine si stii exact ce locuri frecventeaza, scuteste-te de scene ce nu vor face decat sa iti provoace durere.
– sa pastrezi langa tine lucruri care iti aduc aminte de el; aseaza totul intr-o cutie de carton, apoi ascunde-o intr-un colt intunecat, departe de ochii tai.
– evita sa il mai aduci in discutiile tale cu prietenii comuni, iar daca acestia incearca sa iti povesteasca despre el, raspunde: "nu ma intereseaza".
– nu te folosi de scuze pentru a-l cauta, de genul are un tricoul la tine si sigur are nevoie de el, evita sa te minti singura pentru ca este cel mai mare rau pe care ti-l poti face.
– nu mai pomeni numele lui in discutiile tale, fara povestiri despre voi doi, despre ce a fost, despre ce ar fi putut sa fie etc.
– nu incerca sa te schimbi, sa iti schimbi personalitatea ta doar pentru ca a distrus o parte din inima ta, ramai corecta fata de cine esti tu, nu te transforma in ceva ce nu ai fost niciodata.

foto Northfoto

Raluca Rusu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu