Moda Tendinte

Trend alert: Tinutele office


Moda si stil la birou - Office

Chiar dacă ne-am obişnuit să asociem stilul office cu femeile de afaceri, se pare că ar trebui să ne revizuim atitudinea. O ţinută elegantă, de zi, se potriveşte aproape oricărei situaţii, de la şcoală, cumpărături, la întâlniri de afaceri sau personale. Având în vedere faptul că din ce în ce mai multe tinere aleg să aibă o slujbă, e foarte important aşadar de ştiut ca anul acesta ţinutele office sunt la mare căutare. Şi cum nu ar fi prea indicat să căutăm în dulapul bunicii şi să-i împrumutăm sacourile, e bine să ţinem cont şi de ce ne sfătuiesc casele de modă.

Cei care au şi exprimat această tendinţă în colecţiile de primăvară-vară 2010 sunt designerii de la Emporio Armani, a căror prezentare de la Milano a surprins, ca întotdeauna, prin combinaţia armonioasă între rafinament şi accesibilitate.

În locul clasicului sacou cu rever, s-a preferat o jachetă cambrată, accesorizată cu bijuterii mari, rotunde, şi o fustă evazată cu o centură proeminentă, potrivită cu celelalte accesorii. Combinaţiile dintre sacourile strâmte de velur şi pantalonii de dimensiuni medii au arătat de asemenea că stilul office al acestei primăveri poate fi adaptat oricărei vârste. Prin  folosirea unor culori clasice de tipul negru, alb, gri sau bleumarin, se încearcă a evita apariţiile nepotrivite cu statutul celei care poartă aceste ţinute în situaţii oficiale.

Desigur, linia Emporio Armani nu s-a menţinut doar pe această direcţie a ţinutelor office, însă sub titulatura de Spots and Stripes in Black and White (Pete şi Dungi în Alb şi Negru) s-au regăsit numeroase idei pentru tinerele aspirante la un loc de muncă.

De o altă viziune beneficiem însă din partea casei de modă Chloe, care ne propune pentru acelaşi sezon ţinute office mult mai apropiate de ceea ce am putea numi “atitudine serioasă”. Sacourile lungi, cu o alură masculină, sunt astfel recomandările designerilor în acest caz, adesea combinate cu pantaloni tip pană sau dimpotrivă, bufanţi, aceştia din urmă, ce-i drept, nu tocmai nimeriţi. În privinţa culorilor, Chloe optează pentru nuanţe mai calde de beige, pentru galben sau gri.

Una peste alta însă, în anul care se anunţă destul de tulburat din punct de vedere economic, nu vom avea nici o problemă în a alege ţinuta potrivită pentru un interviu de angajare sau pentru a-i cere şefului o mărire de salariu.

Deşi am putea spune ca ţinuta office a fost întotdeauna la modă, încă de pe vremea în care Channel se încăpăţâna să poarte pantaloni şi sacou, e bine totuşi sa ţinem cont de modificările care apar odată cu evoluţia modei.

foto © Northfoto

Cristina Ghiban

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu