Moda Tendinte

Trend alert: Primavara se poarta flori


Moda- Vedetele si imbracamintea cu motive florale

Oricât de tautologică ar putea părea ideea, se pare că ea a „prins rădăcini”  în mai toate colecţiile de primăvară-vară 2010. Vom purta astfel în această primăvară flori nu numai în mână, ci şi în imprimeurile hainelor de zi cu zi. Colecţiile prezentate recent de designeri precum Dolce & Gabanna sau Dior au dezvăluit astfel una dintre tendinţele centrale ale anului care tocmai a început.

Dacă cei dintâi au preferat o croiala romantică a hainelor din satin, imprimate cel mai adesea în culori complementare însă cu modele diferite, Dior a venit cu o abordare sexi, foarte potrivită pentru plimbările din fiecare zi dar şi cu petrecerile sau evenimentele diverse. Mai mult, materialele folosite de Dior pentru a crea colecţia florală au variat de la acelaşi satin, până la bumbac sau broderie.

În orice caz, explozia florală pare să fi atins nu numai coloritul, ci şi formele în sine. Mai toate rochile prezentate de cei doi designeri au o croială ce aminteşte de florile primăvăratice, de la rochiţe vaporoase, bluze largi şi mâneci care dezvăluie umerii, la pantaloni de toate dimensiunile, colanţi sau lenjerie intimă.

Chiar şi la capitolul accesorii şi încălţăminte, modelele se păstrează. Platformele devin ornamentate cu modele florale, la fel şi designul bijuteriilor.

Este foarte important însă de reţinut faptul că nu toate modelele vor avea culori foarte variate. De fapt, anul acesta se preferă culorile pastel, ablastru, lila şi tonurile calde, rosu şi auriu.

Romantică, exotică, glamourous sau sofisticată, oricum ţi-ai dori să fii în această primăvară, vei putea fi. Imprimeurile florale oferă un ton de noutate, relevă creativitate şi mai ales te fac să te simţi proaspătă. Inspirate de peisaje, de specii pe care le vezi de obicei în vitrine sau de flori rare, şi chiar de stilul hippie al anilor 70, colecţiile D&G  şi Dior evidenţiază nevoia de naturaleţe pe care oricine dintre noi o simte la un moment dat.

Indiferent de stilul personal aşadar, în această primăvară ne vom reîmprospăta garderoba cu flori. Şi chiar şi atunci când vom crede că nu se face primăvara doar cu o floare, vom putea să ne uităm în oglindă şi să o întâmpinăm.

foto © Northfoto

Cristina Ghiban

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu