Fashion moments Moda

Travel with kids: Excursie la manastirea Rila

Travel with kids: Excursie la manastirea RilaUnul din cele mai cunoscute monumente monahale din Bulgaria este manastirea Rila, construita in secolul X, si situata la peste 1100 de metri, in masivul muntos cu acelasi nume. Este suficient de aproape de capitala Bulgariei, putind fi o excelenta excursie de o zi din (de unde am pornit noi pentru vizita, faci aproximativ 1h30 pe drum cu masina).

Imediat ce iesi din drumul principal, si intri printre munti pe drumul spre Rila, vei gasi mai multe surprize in lungul soselei. Noi am admirat in cate un mic popas 2 cascade, care se pot vedea chiar de pe marginea soselei.

Dupa aproximativ jumatate de ora de drum ce serpuieste in lungul raului Rilska, printre munti, prin chei stancoase si pe langa cascade, ajungi in parcarea manastirii. Complexul se infatiseaza ca o cetate inchisa, in forma de pentagon neregulat, cu ziduri masive de 24 de metri, in curtea caruia se intra printr-o poarta metalica masiva.

Interiorul este o minune arhitectonica, arce si coloane, scari de lemn si balcoane sculptate, si un numar de 300-400 de chilii monahale, decorate cu multe picturi colorate si cu margini punctate in alb si negru.

Poti vizit…Citeste in continuare pe shopaholic.ro

Articol oferit de Citeste mai multe Articole pe shopaholic.ro

shopaholic.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu