Fashion moments Moda

Cu copiii la ski: Pe partiile din Borovets

Cu copiii la ski: Pe partiile din BorovetsLa vecinii nostri bulgari mai fusesem in Bansko la ski (in cadrul rezolutiei de travel din 2013, un weekend trip pe luna). Dar intr-unul din weekendurile de la jumatatea lui martie, cand la noi pe Valea Prahovei sau Poiana Brasov deja nu se mai schia, am descoperit cu incantare ca in Bulgaria inca este zapada. Si ne-am amintit de Borovets, statiunea regala de ski bulgareasca, despre care citisem in mai multe ghiduri de calatorie.

Borovets e situata la aproximativ 40-50 de minute de Sofia, la 1390m altitudine, o statiune mica si compacta, cu putine hoteluri, insa fiecare de dimensiuni mari si cu multe camere. În prezent, Boroveț are cel mai modern domeniu schiabil din Bulgaria. Daca este sa o compar cu Bansko, cel cu mult prea multe hoteluri inghesuite, o prefer pe micuta Borovets, unde totul este aproape, cu hoteluri fix langa partii, telescaune si gondole, si unde nu am intalnit cozi si aglomeratie deloc.

Cele 24 de partii de ski din Borovets, de toate gradele de dificultate, sunt deservite de o gondola (in forma de cireasa rosie, dupa cum spune Lucas), si de cateva telescaune si teleskiuri. Partiile sunt impartite in 2 zone distincte, care din pacate nu comunica pe sus intre ele (inteleg ca exista un plan in viitorul apropiat de a construi o instalatie de transport intre versantii muntosi), insa prin statiune in maxim 2-3 minute ajungi de la baza partiilor deservite de telescaune sa te urci in gondola Yastrebets care te urca pana sus la 2369m, de unde incepe un alt ciorchine de partii.

Joi seara, deci cu o zi inainte de weekendul petrecut in Borovets, ne-am bucurat ca am gasit ultima camera tip studio, pentru familii, in hotelul emblematic pentru statiune, giganticul Rila, aflat la…Citeste in continuare pe shopaholic.ro

Articol oferit de Citeste mai multe Articole pe shopaholic.ro

shopaholic.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu