Moda Stil de star

Stilul Gossip Girl


Moda-Gossip Girl

Este surprinzător întotdeauna felul în care ceea ce purtam poate fi influenţat, chiar fără premeditare, de ideile cele mai banale. Ceea ce se vroia a fi un simplu serial pentru tineri, cu o intriga destul de siropoasă, s-a dovedit a fi un adevărat model demn de urmat pentru telespectatorii lui, mai ales în materie de modă.

În urmă cu câţiva ani, în garderoba tuturor femeilor de 20-30 de ani regăseai, şi poate că încă mai regăseşti, tot felul de accesorii şi mai ales pantofi care îţi aduceau cu uşurinţă aminte de celebrul Sex and the City. În cei peste cinci ani cât timp a rulat serialul, cele patru eroine au devenit adevărate muze în alegerea a ceea ce purtau reprezentantele sexului frumos, în funcţie de atitudinea pe care vroiau să o adopte.

Iată că, pe măsură ce gloria serialului cu pricina a început să scadă, s-a simţit nevoia unei noi producţii care sa stabilească regulile în materie de modă, de data aceasta pentru tineri.

Gossip Girl, sau Intrigi la New York, cum a fost tradus în România, a devenit încă de la lansarea din 2007 un  adevărat tărâm al inovaţiilor în materie de tendinţe. Desigur, cârcotaşii ar putea pune succesul pe seama faptului că acţiunea se învârte în jurul unor tineri aparţinând lumii bune, şi, trebuie să recunoaştem, întotdeauna moda a venit de acolo. Dacă analizăm însă şi aspectele pozitive ale unui astfel de stil Gossip Girl, vom vedea ca el a fost de un real folos tinerilor care sunt în permanentă căutare de modele.

Vă amintiţi acele fustiţe colorate în carouri care se purtau vara trecută? Ei bine, ele au devenit accesibile publicului larg fiind purtate de mai toate elevele colegiului din Manhattan. La fel s-a întâmplat în sezonul primăvară-vară 2009 în ceea ce priveşte moda colanţilor şi a cămăşilor lungi, ca să nu mai vorbim de celebrul deja accesoriu al oricărei liceene care se respectă – diadema.

În sezonul toamnă-iarnă 2009 -2010, Gossip Girl a dat din nou idei demne de luat în seamă. De la inserţiile metalice în ţinutele de seară şi de petrecere, la mantourile de lungime medie, pe care le poartă deopotrivă fetele şi băieţii şi la genţile mari, în forma de trapez, tot ceea ce se poartă în Gossip Girl spune ceva pentru cei care privesc, şi îi ajută să îşi orienteze paşii spre diverse piese atunci când îşi propun să meargă la shopping.

Ceea ce face poate ca stilul să fie şi mai bine interesant în Gossip Girl e faptul că aproape oricine poate găsi similitudini cu stilul propriu, ajustându-l astfel pentru a fi “în tendinţe”. Avem de a face aşadar cu eleganţa feminină dar şi masculină (regăsită în vestimentaţia personajelor Blair şi Chuck), naturaleţea unui stil lejer (Serena), simplitatea stilului clasic masculin (Dan), excentricul unei atitudini ce aminteşte de stilul punk (Vanessa), sau chiar juxtapunerea mai multor stiluri, spre a găsi unul personal (Jenny).

Nimic mai simplu aşadar când vine vorba de a afla ce se mai poartă la New York. Serialul revine în martie, şi cu siguranţă va oferi din nou o mulţime de “fashion tips” tuturor celor care vor alege să îl urmărească.

foto © Northfoto

Cristina Ghiban

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu