Moda Tendinte

Sandale + sosete = trendy?


Moda- Sandale si Sosete

Când eram mică de tot, mama realiza în ceea ce mă priveşte această combinaţie, dar întotdeauna cu şoseţele albe foarte frumoase dintr-un soi de dantela, nu ştiu sigur. Nu am văzut-o însă niciodată pe mama să folosească şi ea această combinaţie dar nu m-am întrebat niciodată de ce. Când am crescut tot mama m-a învăţat că dacă te încalţi cu sandale nu trebuie să porţi nici măcar ciorapi, pentru că nu se vede frumos şi pentru că sandalele se poartă doar atunci când este îndeajuns de cald ca să nu ai nevoie de alt accesoriu sub ele. Se pare că mama nu mai are dreptate sub acest aspect în ziua de astăzi, căci sandalele se poartă cu şosete şi, mai rău, cu şoseţele din acelea care făceau deliciul mamelor cu fetiţe.

Îmi plac şosetele şi le consider articole de vestimentaţie foarte importante (mai ales pentru că sunt foarte friguroasă) dar nu simt nevoia să le arăt foarte tare în public (şi asta nu pentru că ar fi rupte sau ceva). Şi dacă mi-e frig… mă încalţ cu altceva, iar dacă port sandale înseamnă că vreau să-mi las şi degetele să se bucure de razele soarelui. Dar, staţi… cred că am găsit explicaţia: şosetele se poartă cu sandale atunci când este prea frig pentru sandale şi prea cald pentru pantofi (nu ştiu exact dacă există o asemenea temperatură intermediară, dar pentru orice eventualitate), sau dacă vreau neapărat să port sandale dar nu am apucat să îmi fac pedichiura.

Poate că asocierea sandale + şosete este menită să accentueze şi mai mult o imagine de tip baby doll şi atunci să spunem că, pentru o ţinută trăsnită, sport, cu sandale cu talpa plată şi nişte şoseţele drăgălaşe, pentru un carnaval ceva, ar merge. Dar sandale cu toc, cu şosete colorate şi o rochie elegantă şi sexy… durere de cap garantată. Voi ce părere aveţi?

foto Northfoto

Raluca Alupoaie

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu