Moda Stil de star

Punk Burlesque de Romania

Punk Burlesque de RomaniaDe fiecare data cand apare cate ceva nou in peisajul muzical romanesc, mai toata lumea devine interesata si de stilul artistului, sau mai ales al artistei, care scoate o noua piesa. Desigur, exemple ar fi multe, si de fiecare data parca avem senzatia unei imbunatatiri, fie ea si timida, a relatiei dintre showbiz si fashion. Mai mult ca in trecut, e poate si meritul designerilor romani, care satui probabil de paginile pline de exemple “asa nu”, accepta din ce in ce mai mult sa-i ajute pe cei mai putin priceputi in ale imbracatului la moda…
 
Ce ne facem insa atunci cand o aparitie precum cea recenta a Corinei te surprinde intr-atat incat nu stii cum sa reactionezi? Mai mult, pentru a ne face misiunea mai usoara, artista isi face si reclama cu noul ei stil, intitulandu-l punk burlesque, de Romania, am adauga noi.
 
Ce face stilul acesta sa fie altfel decat cel consacrat de Dita von Teese? Mai nimic, se vor grabi sa argumenteze fanii..Avem “rujul rosu, eye-liner negru pe pleoape, alunita metalica, pe buza superioara, clasica dunga rosie de ciorap”, aparent ingredientele perfecte ale stilului de cabaret promovat de modelul american. Si cum pentru multi striptease-ul este asociat automat cu dansul la bara, nici aceasta nu putea lipsi din accesoriile artistei de pe plaiuri mioritice..
 
Abia aici incepe poate diferenta intre stilul auto-proclamat al Corinei si ceea ce inseamna punk burlesque  in realitate. Dincolo de cateva detalii de forma, ce tin mai degraba de priceperea make-up artistului in a reda o anumita imagine, stilul este insotit de o atitudine definita de regina burlescului insasi ca fiind una sexi si provocatoare in acelasi timp, lipsita de vulgaritate si adusa spre rangul de arta. Mai mult, se stie ca pentru Dita von Teese, al carei nume face referire la conceptul ei artistic (“putting tease back into striptease”), stilul nu este numai unul vestimentar ci si unul existential (daca e sa ne gandim doar la felul in care isi construieste, inca de la inceputul carierei, fiecare aparitie publica, la casatoria cu Marlin Manson si alte episoade similare).  
 
Ce-i lispeste Corinei de aici? Probabil tocmai aceasta atitudine, care indubitabil nu poate fi dobandita peste noapte, sau prin asocierea cu o sitilista dealtfel extrem de talentata (Dana Budeanu). Spre deosebire de modelul pe care si l-a ales, Corina nu este o dansatoare desavarsita, iar trecerea mult prea brusca de la statutul de mama la cea de diva extravaganta nu e deloc convingatoare.
 
Punk burlesque de Romania va deveni desigur un stil pe care il vor adopta si alte artiste, in teribila goana dupa succesul inregistrat de aparitiile excentrice de peste ocean. Inainte de a-l incerca insa pe propria piele, ar fi bine poate sa nu uitam de unde a plecat, ce inseamna a fi punk si a fi burlesque, pentru ca abia apoi sa putem face o combinatie a celor doua concepte.

foto Northfoto

Cristina Ghiban

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu