Moda Stil de star

Preferata vedetelor-Vivienne Westwood


Moda - Vivienne Westwood

In mod normal, nume ca Ducesa de Cornwall, Anne Hathaway, Helena Bonham-Carter si Pamela Anderson nu apar aproape niciodata in interiorul aceleiasi propozitii. Daca e sa vorbim insa de  preferintele lor in materie de moda, atunci vom gasi un numitor comun in celebra designer Vivienne Westwood. Nu mai departe de premiera filmului Alice in Tara Minunilor, toate vedetele mentionate au ales sa poarte haine din colectiile creatoarei amintite. Alaturi de ele, Mia Wasikowska, interpreta rolului principal in film, Bonham Carter (in rolul Regina) si chiar creatoarea insasi au aparut in tinute extraordinare ce au transformat seara in una inconfundabila, cel putin din punct de vedere al modei.

De unde aceasta preferinta a vedetelor pentru Vivienne Westwood? In primul rand, pentru ca putini sunt designerii capabili sa creeze haine ce se potrivesc stilurilor diferite, pastrand in acelasi timp marca inspiratiei proprii.

Apoi, Vivienne Westwood e una dintre acele creatoare de moda ce a influentat lumea artistica mai bine de patruzeci de ani, punand bazele casei de moda nu mai tarziu de anul 1970.

Printre fanii ei nu se numara insa doar celebritatile mentionate, ci de-a lungul timpului vedete ca Leona Lewis, Nicola Roberts (de la Girls Aloud), Gwen Stefani – si modele celebre (Kate Moss, Jerry Hall si Naomi Campbell) sau personalitati publice ca Romilly McAlpine, Tara Palmer Tomkinson si Jibby Beane, au ale sa poarte tinute semnate Vivienne Westwood dintr-un singur motiv – sunt cele mai potrivite.

Aprecierea creatiilor merge dincolo de simpla aparitie, adeseori vedetele apreciind rochiile sau tintele pe care le purtau, tocmai pentru a evidentia unicitatea lor. Tracey Emin declara de pilda ca hainele semnate Vivienne Westwood sunt adevarate opere de arta si trebuie purtate ca atare, Tara Palmer insista asupra faptului ca tinutele ii ofera posibilitatea de a-si manifesta o anumita atitudine, fara a pierde insa nimic din gratia feminina.

Pe de alta parte, Pamela Anderson vede in creatiile Vivienne Westwood, pentru care a servit nu odata drept model, o anumita doza de nebunie ce face din fiecare piesa una unica in felul ei, si purtata de fiecare alta persoana, pune in valoare frumosetea interioara. 

Cu atatea cuvinte de lauda asadar, nu-i de mirare ca Dame Vivienne, cum este cunoscuta creatoare in lumea modei, a fost supranumita o bijuterie a coroanei britanice, fiind in mod repetat creatoarea aleasa sa ofere inspiratie casei regale si nu numai.

foto Northfoto

Cristina Ghiban

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu