Moda Tendinte

Botine de vara


Moda- Botinele

Este interesant de observat şi analizat modul în care oximoronul iese încet încet din sfera poeziei şi pătrunde tot mai pregnant, devenind o normalitate, în sfera vieţii de zi cu zi. Botinele de vară constituie un exemplu concludent în acest sens, asociind un element caracteristic perioadelor răcoroase, ploioase cu anotimpul canicular.

Botinele de vară sunt o invenţie a modei, care a prins foarte repede, probabil datorită ineditului pe care îl reprezintă. Eu ştiam că vara ai tendinţa să te despoi cât mai mult posibil, din cap până în picioare, lăsând pielea să respire şi să transpire prin cât mai mulţi pori. Ei bine nu, lăsăm deoparte saboţii, sandalele, balerinii şi confecţionăm botine sau cizme chiar, din materiale uşoare, subţiri şi le mai găurim sau decupăm pe ici pe colo ca să intre aerul.

Botinele de vară nu se achiziţionează pe motivul confortului ci pe ideea de a fi trendy, trăsnit, ieşit din comun (sau mai bine zis intrat în comun). Nu am nimic împotriva lor, doar că nu le înţeleg utilitatea. Dar, probabil că în momentul în care se vor lansa pe piaţă sandalele de iarnă sau saboţii de toamnă şi, de ce nu, balerinii îmblăniţi, voi accepta faptul că totul de redefineşte de la un an la altul şi că nu am altceva de făcut decât să intru în joc, să îmi pun puloverul cu bretele şi costumul de baie cu glugă, să trag repede în picioare nişte şlapi până la genunchi şi să ies şi eu din casă, că nu se mai poate aşa .

În speranţa că v-aţi amuzat de textul meu, aştept părerile voastre despre botinele de vară. Mulţumesc!

foto Northfoto

Raluca Alupoaie

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu