Moda Tendinte

Cateva idei pentru toamna/iarna 2010/2011

Cateva idei pentru toamna/iarna 2010/2011Zilele de vara sunt parca interminabile, dar mai devreme sau mai tarziu va trebui sa incepem sa ne pregatim pentru sezonul mai putin placut al toamnei. Printre primele care se preocupa de schimbarea anotimpului sunt desigur fashionistele, care ar trebui sa stie inca de pe acum cam care sunt tendintele sezonului urmator, mai ales avand in vedere faptul ca designerii au iesit deja la rampa cu noile colectii.

Cu toate ca vom reveni la momentul oportun cu detalii, iata care sunt cateva dintre tendintele pe care trebuie sa le aveti in vedere pentru toamna/iarna 2010-2011:

In primul rand, ne vom intoarce atentia spre moda anilor ’50 si vom avea parte de diverse artificii ale acesteia, de la decoltee adanci la rochii cu o lungime sub linia genunchilor. Pentru idei, sunt relvelatoare colectiile Louis Vuitton and Dolce & Gabbana, si Prada.

Un al doilea trend este acela al insertiilor de blana. Nu stim inca ce reactii vor avea organizatiile de protectie a animalelor, dar sa speram ca vom miza pe materialele de provenineta sintetica. Oricare ar fi insa cazul, cert este ca de la Karl Lagerfeld la Chanel, mai toate colectiile prezentate pana acum au folosit din plin blanurile.

Stilul minimalist nu dispare nici in aceasta toamna, de data aceasta axandu-se pe cel masculinizat, cu linii pe alocuri bruste, pantaloni drepti si jachete ce depasesc linia soldului, cu o tenta militareasca.

In ceea ce priveste formele, doua sunt tendintele care se remarca in colectiile de toamna/iarna. Prima este aceea a rochiilor si fustelor extrem de lungi si vaporoase, cu alura vintage, precum cele ce au putut fi vazute in colectiile Luis Vuitton, Michael Kors, sau Ralph Lauren. A doua tendinta majora este aceea a stilului infasurat, constand in asocierea a cat mai multe piese vestimentare in aceeasi tinuta. Ea poate fi vazuta in colectia J.Crew's Jenna Lyons unde designerii au imbracat modelele cu nu mai putin de opt rinduri de haine.

In ceea ce priveste culorile, in sezonul urmator vom avea parte poate de cele mai placute idei din ultima perioada. Astfel, pentru a fi in ton cu coloritul natural, anul acesta avem parte de mult beige si auriu, combinat cu nuante de verde pal si visinu. Mai mult, pentru a fi la moda in aceasta toamna, va trebui sa ne alegem hainele si culorile lor din aceeasi gama. Oscar de la Renta, de exemplu, a oferit o colectie cat se poate de revelatoare in aceasta directie, asociind top-uri de culori pastelate cu fuste in nuante mai inchise, insa din aceeasi paleta, sau invers.

Una peste alta, toamna isi va intra in curand in drepturi si ar fi bine sa ne apucam inca de pe acum de temele pentru garderoba de sezon.

foto Northfoto

Cristina Ghiban

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu