Moda Tendinte

Anul acesta se poarta slitul


Moda - Anul acesta se poarta rochii si fuste cu slit

În moda ultimilor ani am remarcat o slabă preocupare a designerilor pentru şliţuri, preferându-se modele foarte scurte sau rochii tip sirenă, care nu aveau nevoie, evident, de acest artificiu sexi. Totuşi, moda de anul trecut e deja istorie, iar anul aceasta tăieturile sunt în mare vogă. Şi pentru a scoate în evidenţă această nouă tendinţă, se pare că ea se vrea dusă la extreme. Aşadar, aveam de a face cu tăieturi foarte adânci, care nu doar servesc unui scop funcţional, acela de a merge mai uşor, ci mai degrabă unuia estetic, de a arăta cât de mult se poate din picioare.

Efectele vizuale sunt din cele mai îndrăzneţe. Regăsim astfel tăieturi care încep foarte sus pe coapse, sau chiar care au ca punct de plecare şoldurile, lăsând să se vadă piciorul în întregimea lui.

Cea mai relevantă din această perspectivă pare a fi fost colecţia Ellie Saab, care dincolo de paleta coloristică bogată şi de feminitatea exprimată prin culoare şi formele ample, a introdus şliţurile în mai toate rochiile.

Colecţiile de primăvară-vară prezentate de case de modă precum Versace sau Pucci, au valorificat trendul în diverse forme, de la o singură tăietură laterală, la cea centrală, sau pe ambele părţi. În orice poziţie aşadar, şliţul trebuie să fie prezent.

Cum purtăm rochiile cu şliţ? Ei bine, obligatoriu cu pantofi cu toc înalt, care să accentueze linia piciorului. Recomandarea specialiştilor e aceea de a purta rochiile despicate fără dresuri, mai ales vara, însă unii designeri ca Francesco Scognamiglio, şi mai îndrăzneţi, au preferat ciorapii-plasă sau chiar pe cei cu bandă adezivă, conferind întregii ţinute o alură postmodernă. De partea cealaltă, Lanvin preferă asocierea tăieturilor cu stilul mai glamour, de zeiţă greacă, care vine parcă să mai elimine din puritatea pe care am putea-o simţi la vederea rochiei.

Desigur, acest trend nu se potriveşte oricărui moment la zilei şi nici oricărei ocazii. În general, rochiile cu şliţ au apărut în colecţiile de seară, sau houte couture. Asta le-a dat probabil o justificare în plus unor staruri să înceapă deja să se afişeze cu ele.

De pildă, Rihanna a apărut cu o superbă rochie semnată Jasmine di Milo, a cărei tăietură pe piciorul drept conferea exact ceea avea nevoie artista pentru decernarea premiilor Glamour.

Elisabeth Hurley nu a scăpat nici ea din vedere trendul, purtând la un eveniment de caritate o astfel de rochie însă cu o jachetă de blană albă, pentru a nu uita ca e încă iarnă.

În fine, rochia lui Jennifer Aniston a făcut deja senzaţie la Golden Globes, şi simpla tăietură a făcut dintr-o rochie simplă, neagră o imagine greu de şters a frumuseţii.

foto © Northfoto

Cristina Ghiban

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu