Fashion moments Moda

Parada tinutelor la Golden Globes


Moda - Tinutele de la Golden Globes

La fiecare început de an, vedetele de la Hollywood îşi caută prin dulapuri, contactează cei mai în vogă designerii, ies la cumpărături şi totul pentru a se încadra la categoria “cel mai bine îmbrăcaţi”. Primul defileu al anului este evident cel de la petrecerile de Revelion, însă cum mai toate au devenit private, şi paparazzi nu pot decât sporadic să surprindă ce poartă vedetele atunci, mai toată lumea îşi îndreaptă atenţia spre evenimentul monden al lunii ianuarie – decernarea premiilor Golden Globes.

De câţiva ani încoace, ceremonia se desfăşoară la luxosul hotel Beverly Hilton din Beverly Hills, California, şi toată lumea bună a show-biz-ului american şi nu numai răspunde “prezent” la apelul modei.

Cea de-a 67-a ediţie, desfăşurată anul acesta pe 17 ianuarie, a avut, evident parte de câteva ţinute extraordinare, purtate cu graţie şi eleganţă, la fel de bine cum a avut şi câteva elemente nu tocmai estetice, ca să fim totuşi politicoşi cu cei care le-au purtat.

În categoria „best of”, s-a încadrat Jennifer Aniston cu ai ei rochie de la Valentino, simplă, clasică, neagră, şi cu un şliţ care dezvăluia exact atât cât să uimească, şi mai ales asortată cu foarte puţine accesorii. Imaginea de „fată bună” a lui Jennifer nu putea fi mai potrivită pentru amploarea unui astfel de eveniment.

Tot o ţinută neagră a ales şi Penelope Cruz, fermecătoare ca întotdeauna, de data aceasta de la Giorgio Armani. Modelul era de sirenă, cu o broderie simplă în partea de sus, accenutând bustul şi conferind în acelaşi timp o alură de ţinută medievală.

În fine, în top trei se poate situa foarte bine şi senzaţia momentului la Hollywood, Sofia Vergara. Frumoasa columbiană pe care o putem vedea săptămânal în serialul Modern Family şi care câştigă teren prin engleza exotică pe care o vorbeşte, a apărut pe covorul roşu cu o rochie semnată Carolina Herrera, albastră şi cu o inserţie de vişiniu, puţine bijuterii şi un machiaj natural. Asezonată cu zâmbetul fermecător, ţinuta Sofiei a fost de departe una impecabilă.

Nu acelaşi lucru putem însă spune despre alte vedete. Printre cele mai dizgraţioase apariţii a fost Mariah Carrey, a cărei rochie semnată Max Azria nu părea să i se potrivească prea bine. De fapt, deşi neagră, rochia accentua formele nu tocmai subţiri ale artistei, iar combinaţia între mânecile scurte şi decolteul generos nu era una dintre cele mai reuşite.

Dar, se poate şi mai rău, ca în cazul lui Drew Barrymore, care a purtat o rochie roz pal, deloc în tendinţe, cu două inserţii de puf destul de ciudate pe umărul stâng şi şoldul drept. Deşi semnată Versace, rochia a fost cât se poate de criticată.

În cele din urmă, categoriei “cel mai prost îmbrăcate” i s-a încadrat şi Fergie, cu ale ei plete negre, nu foarte îngrijite, pe lângă rochia bleu de la Ellie Saab. Dacă ar fi candidat pentru un rol în poveştile Disney, poate ţinuta ei ar fi fost potrivită, căci alura de prinţesă era ceea ce definea rochia. Însă doar rochia, căci accesoriile şi machiajul aduceau mai degrabă a „regina cea rea” sau Cruella.

Una peste alta însă, toată lumea a fost încântată de apariţiile de pe covorul hotelului din California. Cum nimic nu poate fi perfect, nici măcar în lumina reflectoarelor, unele vedete au dat-o în bară la capitolul ţinută, dar, cum Premiile Oscar se apropie, vor avea cu siguranţă ocazia să se revanşeze.

foto © Northfoto

Cristina Ghiban

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu