Fashion moments Moda

2017 (calator) in review

2017 (calator) in reviewContinui traditia de anul trecut (vezi aici 2016 (calator) in review), si va povestesc un sumar si o statistica a calatoriilor din acest an. Anul acesta Ema nu a mai fost deloc bebelus, ci un copil curios si dornic sa exploreze cat mai mult. Asa ca am profitat de faptul ca si ea si Lucas au fost mereu dornici sa mergem in cat mai multe locuri, si am calatorit impreuna cat mai mult cu putinta.

Ne-am inceput anul in Spania, in Madrid (dupa o saptamana prin Zaragoza si Tara Bascilor, in care am descoperit superbele San Sebastian, Bilbao si insula Gaztelugatxe, si fix pe 1 ianuarie am zburat catre Tenerife, pe care am vizitat-o de la nord la sud in prima saptamana a lui 2017. Iar daca totul merge conform planului vom sfarsi acest an tot la caldura, insa un pic in alta emisfera a globului.

Am fost in total in 24 de tari (care planuim sa devina 25 in ultima saptamana a anului). Dintre acestea, cu copiii am fost in 13 tari, 6 in premiera pentru ei, si inca una noua doar pentru Ema. Noi adultii am pasit in 10 tari in care nu mai fusesem, ridicindu-ne astfel totalul de tari vizitate la 65 (dar se pare ca dupa 70 esti calator cu adevarat).

Daca iarna am explorat la caldura in Tenerife, vara am dat o fuga in ploioasa Scotia, si cu copiii am fost la munte in Austria, unde in iulie, la 3000 de metri pe ghetar, se schia si era extrem de frig.

Cea mai frumoasa destinatie a acestui an ramane pentru mine insula Sao Miguel din arhipelagul Azores, si cea mai aventuroasa cu siguranta este excursia de 2 zile in Cambodgia. O destinatie foarte interesanta a fost si peninsula Musandam din Oman, unde am fost in vacanta de toamna a lui Lucas, iar o alta vizita de-a dreptul neobisnuita a fost in Transnistria, o tara care nu exista oficial, dar totusi este cat se poate de reala, unde am fost in un daytrip din Republica Moldova.

Cea mai ciudata tara vizitata ramane insa Japonia, unde am facut o excursie in vara, si unde am vrea sa revenim pentru a o aprofunda mai pe indelete. Chiar daca Railay Beach din Thailanda e cred cea mai frumoasa plaja pe care am fost vreodata, peninsula Musandam din Oman a ramas pentru noi ca des…Citeste in continuare pe shopaholic.ro

Articol oferit de Citeste mai multe Articole pe shopaholic.ro

shopaholic.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu