Lifestyle Trucuri culinare

Zaharul, indulcitorul din fiecare zi


Zahar
Cand te gandesti la zahar de cele mai multe ori ti se formeaza
in minte imaginea unor granule mici si albe puse intr-o
punga de hartie ce se gasesc frumos impachetate pe rafturile
din supermarketuri. Zaharul insa se poate gasi sub mai multe
forme, fiecare dintre ele avand propriile sale caracteristici.
Dupa ce descoperi existenta a mai multor tipuri de zahar
iti va fi mult mai usor sa iti imbunatatesti calitatile
de cofetar. Nu uita, zaharul trebuie folosit in cantitati
mici pentru ca pe cat este de delicios pe atat de periculos
provocand diabetul sau predispunand la obezitate.

Zaharul de masa:
Acesta este zaharul ce se gaseste din abundenta in bucatarii.
Este de culoare alba, are un aspect granulat si este folosit
in majoritatea deserturilor. Mai poate fi cumparat si
sub forma de cuburi, adesea folosite la servirea cafelei
si a ceaiului.

Zahar pudra:
Este obtinut prin sfaramarea granulelor de zahar cu ajutorul
unei rasnite, rezultatul este un zahar sub forma de pudra
fina. Este des utilizat in obtinerea cremelor, glazurilor,
iar daca presari pudra deasupra prajiturilor, fursecurilor
si cornurilor acestea vor avea un aspect stralucitor ca
zapada.

Zahar brun:
Zaharul cu melasa (nerafinat), dar foarte aromat. Are
doua nuante, poate fi ori de un brun deschis ori de un
brun inchis. Este ideal pentru prajiturile cu umplutura
de ciocolata, budinca sau glazuri.

Zahar cristalizat:
Proprietatea sa deosebita ce ii ofera popularitate este
ca se dizolva rapid, nefiind necesar sa-l amesteci cu
o lingurita pentru a grabi procesul de topire a zaharului.
Folosit in mare parte de barmani in pregatirea cockteilurilor
tocmai datorita acestei proprietati care ii permite barmanului
sa pregateasca o bautura in mai putin de un minut.

Raluca Rusu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu