Lifestyle Trucuri culinare

Utilizarile multiple ale otetului in bucatarie

Utilizarile multiple ale otetului in bucatarie
Dintre condimente, exista cateva care se remarca si prin utilitatile multiple in bucatarie sau in afara acesteia nu doar prin gustul placut pe care il pot da mancarii.

Otetul este unul dintre aceste condimente, care ne poate ajuta la salvarea dezastrelor din bucatarie, la suplinirea unor ingrediente scumpe sau greu de procurat, este un bun conservant alimentar si are si bune proprietati de dezinfectare si curatare a ustensilelor sau suprafetelor din bucatarie.

Economic: otetul poate oferi cantitati mai mari din diferite ingrediente daca adaugam cativa stropi pentru a le dilua pe acestea.

Fierberea oualor: chiar si ouale crapate la fiert vor ramane in coaja lor daca punem putin otet in apa.

Peste si fructe de mare: fara otet nici nu merita sa consumam aceste produse, atat de util este acesta pentru indepartarea mirosurilor neplacute si potentarea gustului.

Conservant: otetul este de neinlocuit la prepararea muraturilor, a conservelor diverse si chiar la conservarea unor fructe pentru iarna.

Citeste in continuare pe coolinaria.ro

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu