Lifestyle Trucuri culinare

Trucuri pentru preparate apetisante



Gustul unor preparate nu este neaparat tot ce
conteaza pentru un adevarat maestru bucatar. La fel de
important este si aspectul, pentru ca mancarea preparata
de tine sa fie apreciata la maxim de cei pe care ii inviti
sa o savureze.

Iata cateva mici trucuri, care te vor ajuta sa gatesti
o mancare delicioasa, dar mai ales si aratoasa, asa cum
numai in pozele din reviste poti vedea.

* cartofii in coaja nu se sfarma la fiert daca se ung
in prealabil cu ulei in care s-a dizolvat un cutit de
sare fina;
* carnea pusa la fript pe gratarul gata incins isi formeaza
automat o crusta de proteine care pastreaza sucul si asigura
o coacere buna. Nu sara carnea decat in momentul cand
o iei de pe gratar. Sarea absoarbe sucul hranitor, iar
friptura ramane uscata;
* untul pe care-l folosesti la ornarea unui preparat trebuie
topit numai pe baia de abur. Focul il deterioreaza, ii
schimba calitatea si culoarea;
* salata verde care s-a ofilit isi va recapata prospetimea
daca va fi tinuta 10 minute in apa rece si se va stropi
cu zeama de lamaie.

Raluca Rusu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu