Lifestyle Muzica si vedete

Trivia: Ce nu stiai despre industria muzicala


 
Pentru a castiga un disc de aur un album trebuie sa se vanda intr-un numar de 100.000 de copii in Marea Britanie si 500.000 in Statele Unite.

Muzica a fost transmisa printr-un fir telefonic pentru prima data in 1876, in acelasi an cand s-a inventat si telefonul.

Discul numit CD a fost inventat de catre Philips si Sony inca din anul 1980.

Aproximativ 90% din muzica descarcata pe Internet in fiecare an este piratata.

Din cauza pirateriei online industria muzicala pierde in fiecare an aproximativ 40 de miliarde de dolari.

Daca initial unele albume de top se puteau vinde si undeva la peste 20 de milioane de copii in prezent abia daca se atinge cifra de 5 milioane de copii.

Numarul de CD-uri inregistrate care se vand anual este aproape egal cu cel de CD-uri goale cumparate in fiecare an.

Unul dintre cele mai mari hobby-uri ale lui Elvis Presley era colectionarea de insigne de politist el reusind sa adune un numar impresionant de astfel de suveniruri de prin toate orasele pe unde a concertat.

Cea mai incapatoare discoteca din lume a fost organizata in 1979, in Buffalo unde 13.000 de dansatori au facut ca acest eveniment sa fie inregistrat in Guinness Book of World Records.

Irlanda a castigat cele mai multe concursuri Eurovision primind 7 premii de-a lungul anilor prin reprezentantii sai muzicali.

Discul de vinil LP a fost inventat in 1948 de catre Paul Goldmark. El este cautat de catre cumparatori si in prezent vanzandu-se inca destul de bine in peste 10 milioane de exemplare in intreaga lume.

Primul videoclip de muzica pop din lume a fost "Bohemian Rhapsody" inregistrat de formatia Queen in 1975.

Termenul de "disc jockey" a fost folosit pentru prima oara in 1937.

Cele mai bine vandute single-uri din toate timpurile sunt "Candle in the Wind ‘97" interpretat de Elton John (33 milioane copii), "White Christmas" interpretat de Bing Crosby (30 milioane copii) si "Rock Around the Clock" interpretat de Bill Haley (25 milioane de copii).

Beethoven se pare ca a fost primul muzician de tip freelance el neocupand nici o pozitie oficiala pe langa curtile regale ale vremii asa cum se obisnuia.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu