Lifestyle Trucuri culinare

Tratamentul alimentelor cu radiatii ionizante

Tratamentul alimentelor cu radiatii ionizante
Iradierea alimentelor este o practica considerata ca sigura la nivel mondial si presupune utilizarea de radiatii ionizante prin care se distrug bacteriile si virusii care provoaca descompunerea alimentelor in timp sau care prezinta un potential risc pentru sanatatea consumatorilor.

Tratamentul alimentelor cu radiatii ionizante nu este insa destinat utilizarii sale pe scara larga ci se apeleaza la aceasta forma de sterilizare alimentara doar atunci cand nu exista o alta metoda sigura la dispozitie. Este nevoie si de aprobari la nivel national si international pentru a se putea purifica produsele alimentare prin iradiere, iar autoritatile nu se grabesc deloc atunci cand vine vorba de asa ceva.

In ciuda expunerii la radiatii ionizante, alimentele nu devin radioactive, iar energia utilizata la sterilizarea lor nu mai este prezenta in alimente dupa incheierea procesului industrial de iradiere, dar compozitia produsului poate fi totusi alterata din cauza acestei proceduri….
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu