Lifestyle Sport

Tir cu arcul pentru incepatori


Sport - Cursuri de tir cu arcul

Tirul cu arcul a ajuns si in Romania unul dintre cele mai cautate sporturi si este imbucurator sa descoperi acest lucru deoarece este vorba despre un sport de club care dezvolta bune abilitatii motorii, necesita insusirea unor tehnici aparte si ajuta simtitor si la optimizarea performantelor mentale printr-o pregatire adecvata.

In copilarie mai toti ne-am jucat de-a Robin Hood si talharii sai ori macar de-a printesa si Robin Hood, dar ramane valabil faptul ca sportul cu arcul este deopotriva de iubit atat de femei cat si de barbati si trebuie stiut ca nu intamplator a fost recunoscut ca sport international deoarece presupune antrenamente intensive si insusirea de tehnici variate.

Echipamentul este esential pentru practicarea adecvata a tirului cu arcul, iar greutatea arcului pentru exercitii va fi diferita in functie de nivelul la care te afli. Pentru incepatori, care vor trebui sa se descurce mai intai cu insusirea tehnicilor de baza, arcurile trebuie sa fie mai usoare, dar pentru sportivii avansati un arc mai greu va fi si mai recomandat, dar si foarte precis.

Pozitionarea corecta a sportivului la tirul cu arcul este esentiala, iar acest lucru nu se invata de unul singur ci este nevoie de prezenta unui profesionist si de zeci de sedinte de antrenament pentru a se deprinde cele mai bune pozitii, car sa asigure o performanta de exceptie. Partea buna este ca tirul cu arcul nu trebuie practicat obligatoriu de catre cei tineri, fiind intru totul recomandat si persoanelor mai in varsta, care nu au probleme deosebite de vedere.

Manuirea arcului pe durata antrenamentului si atunci cand se executa sedintele de tragere fac si ele parte din tehnicile de baza pe care ti le insusesti ca incepator, iar aici se pot descoperi o sumedenie de detalii despre care nici nu aveai vreo idee inainte de a te inscrie la cursurile de tir cu arcul. La fel ca la alte sporturi de tir, si aici respiratia si vederea clara au un rol decisiv fiind nevoie de antrenamente repetate pentru a se obtine un minimum de performanta.

La cluburile de tir cu arcul poti invata printre altele nu doar tehnicile de tragere la tinta, dar vei descoperi si tehnici diverse de proiectare a propriului arc de tir precum si a altor tipuri de arcuri, poti invata multe despre istoria acestui sport si, prin rabdare si exercitiu, poti chiar ajunge printre campioni, daca ai inclinatii reale pentru acest sport.

Lucian Braca

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu