Lifestyle Trucuri culinare

Tinerete si sanatate pana la adanci batraneti

Tinerete si sanatate pana la adanci batranetiCare este secretul ca să arătăm şi să ne simţim tineri până la adânci bătrâneţi?

Vă amintiţi cum arătau părinţii noştri când erau de vârsta noastră? Putem spune că arătau mult mai bătrâni decât vârsta biologică pe care o aveau. Speranţa de viaţă este în creştere, ceea ce înseamnă că bărbaţii şi femeile care se apropie de 50 de ani nu arată şi nu se simt cum se simţeau persoanele de aceeaşi vârstă din anii 60-70.

Procesul de îmbătrânire începe la vârsta de 20-30 de ani, însă majoritatea oamenilor îi observă efectele după vârsta de 40 de ani. Organismul uman este format din milioane de celule, cu o durată individuală de viaţă de 2 ani sau chiar mai puţin. Principala cauză a îmbătrânirii este degenerarea celulelor.

“Atunci când vorbim despre îngrijirea corpului şi despre lupta cu efectele îmbătrânirii, trebuie să avem în vedere că, după cum reiese din importante studii ştiinţifice, există două tipuri de îmbătrânire: îmbătrânirea cronologică şi îmbătrânirea legată de factorii de mediu. Primul tip de îmbătrânire este influenţat în mod special de ereditate, iar al doilea de stilul de viaţă”, susţi…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu