De obicei atunci cand spui carbohidrati, te gandesti automat la cereale si orez, insa in multe spatii culturale diferite carbohidratii nu sunt obtinuti in principal din cereale ci exista alte surse nu neaparat mai greu de procurat, dar oricum diverse si demn de luat in considerare din aceasta cauza. Cu cat intelegi mai mult in aceasta privinta cu atat iti poti oferi alternative sanatoase la mesele pe care te-ai obisnuit sa le consumi alaturi de propria familie.
Tendinta generala, in ce priveste consumul de carbohidrati, este sa introduci in dieta acele alimente care sunt mai usor de procurat, de aceea existand diferente din acest punct de vedere pe masura ce te muti intr-un alt spatiu, unde clima si asezarea in teritoriu genereaza modificari ale regimului alimentar preferat. Din fericire, in prezent este posibil in foarte multe tari sa ai pe masa tot felul de produse care provin din cele mai indepartate colturi ale lumii si aceasta fara a scoate prea multi bani din buzunare.
In spatiul mediteranean, de exemplu, painea in toate formele cunoscute noua, ramane principala sursa de carbohidrati. Cartofii se consuma frecvent, dar mult mai rar decat in Europa Centrala si de Est unde, alaturi de paine, vor alterna sursa din care se obtin carbohidratii. Exceptie face Italia, unde orezul si pastele ocupa un loc central in bucataria traditionala. Scandinavii consuma si ei cartofi, dar si in cazul lor painea si alte produse pe baza de cereale vor fi principal…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro
Adauga comentariu