Lifestyle Trucuri culinare

Sucurile naturale – sursa de vitamine si minerale


Sucuri naturale
Stim bine ca sucurile naturele sunt o buna sursa
de vitamine si minerale. Aceste vitamine activeaza enzimele
ce provoaca reactii chimice in intreg corpul. Enzimele
produc energie care este esentiala pentru digestie, abosoarbe
si converteste mancarea in tesuturi. Fara vitamine, enzimele
nu ar putea lucra, iar noi nu am mai trai. Trupul nostru
poate absorbi mai multe vitamine si minerale daca bauturile
noastre sunt facut din legume sau fructe stoarse pe loc
sau mancate intregi.

Pentru a pregati un suc natural la storcator, nu uita
sa speli produsele foarte bine inainte, sa le curati,
sa indepartezi frunzele si samburii deoarece acestea dau
un gust amar sau chiar sunt toxice (semintele de mar).
Alege produsele bio, nu cele obtinute cu ajutorul chimicalelor,
in cazul carora coaja trebuie neaparat indepartata deoarece
de cele mai multe ori produse sunt stropite cu mai multe
tipuri de insecticide ce le contamineaza si iti pot dauna.

Recomandari de sucuri naturale
* pentru oboseala, mahmureala – serveste suc de mere sau
portocale
* pentru relaxare – suc de pepene, menta, lamaie
* pentru intarirea sistemului imunitar – usturoi, lamaie,
cartofi
* pentru dezintoxicare – grapefuit, pepene galben
* pentru curatarea ficatului: lamaie, pepene rosu
* pentru tonifierea pielii: cartofi, spanac

Daca suferi de:
* anemie – consuma suc din mure si grapefuit
* artrita – ceapa cu patrunjel
* astm – suc de cartofi cu patrunjel

Gasim solutii pentru diverse afectiuni chiar in propria
bucatarie, in gradina bunicii sau la piata; nu este nevoie
sa cumperi un numar imens de suplimente, vitamine sau
diverse pastile, apeleaza la produse naturale, la o masa
cat mai sanatoasa si lasa propriul trupul sa lupte impotriva
lor.

Raluca Rusu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu