Lifestyle Trucuri culinare

O reteta pentru doi


Reteta pentru doi
De cate ori nu ni se intampla sa avem o reteta
pe care vrem sa o incercam numai ca ingredientele sunt
pentru 6 persoane, iar tu vrei sa gatesti doar pentru
tine si iubitul tau. Prima idee ar fi bineinteles sa aplici
regula de 3 simpla: imparti la 3 cantitatea de ingrediente
si urmezi instructiunile.

Insa urmind doar aceasta regula sumara, s-ar putea ca
preparatul final sa iti rezerve surprize neplacute.

1. Redu cantitatea: primul pas, asa cum
am spus mai sus, consta in impartirea cantitatilor; de
exemplu: daca in reteta principala sunt 6 oua, tu vei
folosi doar 2 pentru a gati pentru 2.

2. Estimeaza si nu doar masoara
It tii minte pe Ratatouille?
Gatitul se bazeaza mult pe instict, iar de cele mai multe
ori retelele sunt doar orientative. In reteta scrie sa
pui o lingurita de sare pentru 6 persoane? Pai atunci
aplicind regula de mai sus, pentru 2 ar iesi…2 firicele.
Daca ti se pare ca nu ar fi suficient de sarata mancarea,
pune doar un varf de sare intai, amesteca gusta si in
cazul in care simti ca ar mai fi nevoie adauga treptat
cate un varf pana obti gustul dorit.

3. Alege recipientul potrivit: fie ca
este oala, tigaie, sau orice alt tip de vesela tine minte
ca atunci cand vine vorba de o reteta redusa trebuie sa
reduci si recipientul in care compozitia este pusa. Marimea
ei conteaza, deoarece o oala mai mare inseamna mai mult
timp pentru gatit si astfel s-ar putea sa supraincalzesti
compozitia, iar aceasta sa isi piarda din savoarea. Deci
o cantitate mica intr-un recipient la fel de mic.

4. Nu reduce toate ingredietele
De exemplu daca ti se spune ca trebuie sa pui
doua linguri de ulei, iar tu pui doar una deoarece trebuie
sa reduci cantitatile, dar vezi ca mancarea nu se leaga
la fel de bine atunci lasa doua.

Cum am spus si mai sus o reteta este un ghid care te
ajuta sa te orientezi, portia delicioasa care va iesi
depinde numai de tine , in plus nu trebuie sa uitam ca
experienta este mama invataturii, asa ca inarmeaza-te
si pregateste-te sa arzi multe oale pana vei obtine rezultatul
dorit.

Raluca Rusu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu