Lifestyle Sport

Sporturi recomandate adolescentelor


Sporturi recomandate adolescentelor

Nu e deloc simplu sa reusesti sa atragi adolescentele catre lumea sportului, dar exista din fericire si situatii fericite cand tinerele descopera cu placere ramuri sportive parca special gandite pentru ele inspre care se indreapta fara sa mai stea pe ganduri.

Sporturile de echipa pot atrage un anume tip de adolescenta, capabila si doritoare sa lucreze impreuna cu altii pentru a inregistra succese in plan sportiv, dar nu toate adolescentele vor practica cu placere sporturi precum handbalul, baschetul, fotbalul sau voleiul.

Patinajul artistic si cel sportiv sunt insa sporturi pe care fetele le iubesc de la bun inceput, si la fel vor sta lucrurile si in ce priveste baletul, dansul sportiv sau exercitiile de gimnastica aerobica. Aici performanta poate fi atinsa destul de repede si tu insuti vei fi principalul responsabil pentru succesele inregistrate.

In egala masura si artele martiale au inceput sa primeasca din ce in ce mai multe adolescente la cursurile lor, fetele simtindu-se doritoare sa invete arta autoapararii si chiar pe cea a atacului si dovedindu-se niste eleve serioase si constiicioase, care pot atinge performante de invidiat in relativ scurta vreme.

Si sporturile de apa precum inotul si sariturile atrag adolescentele deoarece mediul de antrenament este ideal, iar promisiunile in planul performantei sportive destul de mari. Din pacate insa cluburile unde sa poti practica asemenea sporturi sunt suficient de putine, dar si restrictive ceea ce face adresabilitatea lor destul de mica.

Echitatia este o ramura sportiva care a atras dintotdeauna tinerele, acest lucru datorandu-se si afectiunii reale pe care ele o poarta tuturor animalelor. Caii insa sunt speciali, iar satisfactiile oferite de acest sport pot fi maxime. Este un sport destul de costisitor si cere investitii serioase daca se doreste trecerea la profesionisti.

Tenisul de camp este prin traditie cel mai iubit sport al adolescentelor, dar si cel mai usor de abandonat imediat ce tinerele dau de greu si refuza sa mai participe la antrenamente. Adolescentele descopera relativ repede ca performanta in tenisul de camp se atinge cu foarte multa rabdare, pregatire temeinica si chiar si putin noroc si abandoneaza de obicei tenisul de camp alegand cu totul alte ramuri sportive, unde nu risca sa se plafoneze in relativ scurta vreme.

In sfarsit, atletismul este intru totul recomandat adolescentelor fiind una dintre ramurile sportive care ajuta la dezvoltarea armonioasa a intregii musculaturi a corpului si ale carei beneficii pentru sanatate se vor regasi si peste ani buni de zile daca nu se renunta la antrenamentele periodice de intretinere. Aici se poate alege intre o sumedenie de discipline, care mai de care mai palpitante, plecand de la saritura in lungime sau cea cu prajina si ajungand la marile probe de foc ale alergarii pe distante medii si lungi.

Adolescentele ar trebui indreptate de la varste foarte fragede catre practicarea unui sport pentru care au inclinatii reale deoarece acest lucru le va ajuta foarte mult pe viitor, dandu-le o incredere in sine foarte utila in chiar procesul de invatamant, dar formandu-le si anumite deprinderi de viata si sportive cu cele mai bune urmari pentru sanatatea si aspectul armonios al trupului lor.

Parintii sunt persoanele cu responsabilitate din acest punct de vedere si e foarte bine atunci cand, de comun acord cu copilul, se fac demersurile necesare inscrierii fetelor la un club sportiv unde macar sa se obisnuiasca cu rutina miscarii fizice regulate daca nu chiar sa atinga performante notabile, spre mltumirea deplina a acelorasi parinti responsabili.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu