Lifestyle Sport

Sporturi alternative de iarna

 
Sporturi alternative de iarnaIn aceasta iarna, puteti practica in multe locatii turistice din tara si din strainatate o gama variata de sporturi alternative de iarna, mai toate fiind adresate si femeilor si putand sa va ofere atat un plus de vioiciune si sanatate cat si experiente sportive inedite, unele chiar mai intense decat altele.
 
1. Excursii pe snowmobil
 
Puteti practica acest sport cu mare placere dupa o initiere relativ scurta si deloc complicata necesara pentru deprinderea cu comenzile simple ale utilajului sportiv. Dupa asta, puteti face plimbari de placere de scurta durata, puteti participa la competitii sportive pentru amatori sau chiar puteti sa va aventurati mai multe zile intr-o adevarata excursie cu snowmobilul (cazare si pachete complete de servicii incluse).
 
2. Curse pe partie cu bobul
 
Oferind senzatii foarte intense si necesitand de asemenea un intructaj relativ simplu, cursele cu bobul sunt asemanatoare cu saniusul, dar mult mai rapide si deloc recomandate celor mai slabi de inima. Organizatorii de astfel de servicii sportive pentru amatori va promit distractie pe cinste in conditii de siguranta ridicata.
 
3. Sarituri cu schiurile
 
Mai noi, sariturile cu schiurile de la trambulina sunt adresate si amatorilor de senzatii tari, dar aici intructajul va fi ceva mai temeinic, iar costumul de schi va fi diferit de acela pe care il purtati de obicei pe partie. Este si acest sport o experienta inedita si foarte intensa si, in ciuda primei impresii poate fi practicat in siguranta si de catre femei, si de catre barbati, dar numai daca se respecta intocmai indicatiile instructorului.
 
4. Sanius in nocturna
 
Saniusul de placere poate fi practicat in prezent in multe locatii din tara si strainatate mult timp dupa lasarea serii, pentru aceasta existand partii special amenajate care permit practicarea acestui sport in cele mai bune conditii chiar si in miez de noapte. Temperaturile mai scazute si ineditul situatiei pot face din aceasta o experienta de neuitat deci nu uitati sa profitati si de aceasta sansa pentru putina miscare in sezonul rece.
 
5. Patinaj viteza
 
Patinajul viteza este un sport care consta in curse rapide pe distante relativ scurte pe o pista ovala acoperita cu gheata. Este un sport care poate fi asemanat cu un fel de formula unu pe patine, desigur fara masini de curse, dar care ofera posibilitatea patinatorilor amatori sa atinga viteze medii de peste 30 km/h, iar celor cu mai multe experienta sa patineze chiar si la viteze de 60 km/h.
 
6. Curling
 
Originand din Scotia, curling este un sport frumos pentru sezonul rece adresat tuturor varstelor si care poate fi practicat in echipa atat de catre barbati cat si de catre femei. In Romania exista si cluburi sportive precum si o federatie nationala de curling, acest sport castigand mult in popularitate si la noi in ultimii ani de zile.
 
7. Schi portat de cai sau caini
 
Un sport foarte haios cunoscut sub numele de skijoring sau dogsledding, schiul portat de cai sau caini consta in activitati sportive specifice iernii unde schiorii sunt trasi de un echipaj format din caini sau din cai, animalele putand fi conduse la fel cum se conduce o trasura, cu amendamentul ca sportivul care le conduce se afla pe schiuri si nu pe roti.
 
8. Snowkiting sau schi cu zmeul de vant
 
Apeland la un zmeu special de vant, cu putere mare de portare, schiorii gliseaza pe zapada trasi de forta aerului. Este si acesta un sport placut, cu o doza mai ridicata de risc, dar deosebit de antrenant. In Romania exista statiuni de iarna unde acest sport poate fi practicat alaturi de alte sporturi specifice sezonului rece adresate amatorilor.
 
9. Schi pe timp de noapte
 
Gratie investitiilor din ultimii ani facute in infrastructura, o parte dintre statiunile de iarna din Romania pot oferi si sedinte de schi pentru amatori si/sau profesionisti in nocturna, astfel fiecare dintre voi putand practica sportul preferat de la inceperea serii si pana dimineata.
 
  

Lucian Braca

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu