Lifestyle Trucuri culinare

Sortimentele de faina de pe piata romaneasca

Sortimentele de faina de pe piata romaneasca
Fata de epoca uitata a regimului comunist, in prezent piata alimentara din Romania pare aglomerata cu o oferta variata inclusiv pentru faina de toate culorile si provenientele. In trecut nu se stia decat de faina alba si faina de malai, si acestea foarte greu de procurat si nu neaparat de calitate superioara, dar acum parca ar fi posibil sa iti procuri faina rafinata sau integrala la alegere si inca pentru toate gusturile.

Faina alba rafinata din grau, de exemplu, este (sau, cel putin, ar trebui sa fie!) diferentiata dupa utilizarile sale in Faina alba pentru toate utilizarile, de la aluaturi si pana la preparate cu carne si legume, in Faina alba pentru prajituri, ceva mai fina si de aceea mai indicata pentru un aspect delicat al preparatelor sau in Faina alba pentru sosuri si alte preparate lichide, care are calitatea de a se dispersa mai usor in apa fara a mai forma cocoloase.

Faina alba folosita la prepararea painii ar trebui sa contina mai multe proteine insa in Romania piata este deocamdata destul de haotica fiind nevoie de multe schimbari si de o interventie mai hotarata a specialistilor guvernamentali in nutritie si alimentatie pentru a se pune ceva ordine si a ajuta consumatorii sa se orienteze mai usor in aceasta jungla a produselor de panificatie.

Mai nou, multe magazine din tara promoveaza destul de larg si faina integrala din grau sau faina neagra destinata atat prepararii painii cat si preparii de paste fainoase si taietei de casa, mai sanatoase cel putin teoretic decat cele obtinute din faina alba. Painisoarele tip graham, foarte gustoase si nutritive se pot obtine tot din aceasta faina integrala sau din asa-zisa faina graham, nu prea usor de gasit totusi prin magazine. Alternativ, romanii mai recurg si la amestecul de faina si tarate de grau atunci cand doresc sa prepare o paine integrala sau neagra de casa.

Faina de secara exista, dar se gaseste si aceasta greu. Magazinele bio/naturiste ofera insa asemenea produse alaturi de fain…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu