Lifestyle Turism

Solden, ski 100%


SoldenDe-a lungul anilor, in fiecare iarna ne-am luat angajamentul de a va prezenta cele mai interesante destinatii de ski. V-am povestit despre Zell am See, Ischgl sau Kaprun in Austria, dar si despre charmul rustic al statiunii Chamonix din Franta. V-am recomandat chiar si ski-ul in Dubai, asta daca vreti sa combinati 40 de grade afara, cu ski pe zapada excelenta indoor.

Anul acesta revenim cu o noua destinatie, situata in topul statiunilor austriece : Solden. In apropiere de Innsbruck, Solden este o statiune montana, pe timp de iarna dedicata 100% ski-ului si altor sporturi pe zapada.

Chiar din centrul statiunii porneste telecabina care te va duce sus, unde se desfasoara intr-o imensa grandoare partii de ski cu zapada imaculata. Solden este singura zona skiabila din Austria cu 3 varfuri de munte de peste 3000 de metri fiecare, toate accesibile cu telecabina sau telescaune. Pe numele lor Gaislachkogl (3.058 m), Tiefenbachkogl (3.250 m) si Schwarze Schneide (3.340 m), fiecare dintre aceste 3 varfuri iti ofera peisaje incredibile, oportunitati fotografice de vis, dar si posibilitati nemasurate de a skia pe nenumarate partii, fiecare putindu-si alege traseul preferat de coborare, in functie de gradul de pricepere la ski sau snowboard.

Datorita inaltimii mari la care se gasesc partiile, zapada este garantata din octombrie pana in mai. Iar dupa o zi de sport alpin, nimic nu poate fi mai placut decat o masa traditional austriaca, la una din numeroasele cabane ce se gasesc din loc in loc la intersectii intre partii.

Un alt punct de interes este tunelul schiabil, care face legatura intre cei 2 ghetari cu partii, accesibili din Solden. Tunelul iti ofera posibilitatea de a face poze interesante, dar este si o experienta inedita in sine.

Seara , Solden se transforma in paradisul apres-ski-urilor. Petreceri ce tin pana dimineata se organizeaza la toate barurile, si cu siguranta vei fi atras de ritmurile energizante ce rasuna peste tot. Noi iti recomandam clubul Fire&Ice, unde vei putea petrece toata noaptea, facind planul partiilor ce trebuiesc atacate in ziua ce va urma.

Un alt mod de a iti petrece timpul dupa inchiderea partiilor este celebrul Aqua Dome, situat la aproximativ 10 km de Solden. Aceasta cladire impresionanta, in care sticla si lemnul se imbina perfect intr-o arhitectura deosebita, in armonie cu peisajele muntoase inconjuratoare, se afla cel mai mare centru de SPA din Tirol. Termele Langenfeld sunt cunoscute pentru proprietatile lor benefice si relaxante. Scufunda-te in apa calda de 34 sau 36 de grade, care provine tocmai de la ghetarul de langa, sau distreaza-te in topoganul cu efecte speciale amenajat in apropiere.

Nu doar pentru cei curajosi, in exteriorul cladirii sunt amplasate 3 piscine supraetajate, fiecare cu specificul ei si diferite proprietati : jeturi de apa iti vor face masaj, milioane de bule de aer te vor relaxa, iar apa sarata iti va face pielea moale si catifelata. Am spus nu doar pentru cei curajosi, pentru ca piscinele, chiar daca sunt exterioare si pe timp de iarna temperatura ajunge usor la -10 grade celsius, sunt conectate la cele interne prin 2 canale, cu apa fierbinte, a carui aburi te vor face sa nu mai simti frigul inconjurator.

Galerie
de poze :: Solden, ski 100%
(click pentru a mari)

Daniela Tiba

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu