Fiind considerate de cele mai multe ori ca adevarati membri ai unei familii, animalele de companie au sansa in zilele noastre sa ne poata insoti aproape oriunde dorim sa mergem gratie serviciilor bune oferite inmulte locuri pentru transportul si cazarea lor.
Ca in orice alta situatie, si calatoriile desfasurate impreuna cu animalele de companie presupun anumite riscuri si cheltuieli suplimentare, dar se pare ca acestea merita toata bataia de cap dat fiind numarul in crestere al persoanelor care calatoresc pe distante lungi impreuna cu prietenii lor necuvantatori.
Cei mai multi dintre posesorii de animale prefera sa calatoreasca cu acestia in masina personala, dar exista si multe persoane care nu se feresc sa faca apel si la serviciile oferite de transportatorii feroviari sau de liniile aeriene, care in multe tari sunt bine puse la punct si ofera suficienta siguranta animalelor si posesorilor lor.
Intrucat in destul de multe locuri "civilizate" este dificil sa te cazezi impreuna cu un animal de companie, este intotdeauna recomandat sa te interesezi in avans asupra unui bun hotel sau pensiune care accepta si animalele, oferind bineinteles si unele servicii pentru acestea.
Spaima cea mai mare pe care o poti avea atunci cand calatoresti cu prietenul tau patruped este ca acesta sa nu se captuseasca cu vreo infectie de pe undeva, asta daca animalutul insusi nu are cumva dansul o boala inca nedepistata de catre medicul nostru veterinar. De aceea, indiferent de locatia aleasa, este indicat sa mergem mai intai cu animalul la un control de rutina si de asemenea sa ne asiguram ca oriunde am ajunge exista si veterinar si se face si o igienizare corecta a spatiilor de cazare, atat pentru om cat si pentru animale.
Un alt lucru de care e bine sa tinem seama atunci cand plecam in excursie cu animalul de companie este echiparea acestuia cu ceva semne de identificare, foarte utile la drum lung. Acestea pot fi o placuta cu numele patrupedului, adresa noastra si numarul de telefon sau un medalion care sa includa aceste date si eventual si daca animalul se afla sub tratament sau orice alta forma de identificare, recomandata de multe ori chiar de catre medicul nostru veterinar.
Pe durata calatoriei, dar si in primele zile dupa ce ajungem la destinatie nu e deloc indicat sa ghiftuim animalul cu mancare si apa ci e bine sa il hranim mai putin, chiar daca o facem mai des, dandu-i astfel ocazia sa se adapteze "din mers" la toate schimbarile pe care le presupune calatoria la distanta.
Au aparut recent pe piata si multe remedii naturale pentru o gama larga de afectiuni si inconveniente prin care poate trece un animal aflat pe drum si e recomandat sa facem apel si la acestea pentru a-i reduce stresul si a ne asigura ca se va simti bine alaturi de noi.
Mai mult decat orice, daca tot ne place sa calatorim impreuna cu animalul nostru de companie, trebuie sa ne asiguram ca acesta va putea fi supravegheat mereu, indiferent de situatiile care pot aparea pe moment si, nu in ultimul rand, e bine sa nu plecam de unii singuri in calatorii de lunga distanta ci sa avem si un prieten sau membru al familiei alaturi de noi pe toata durata excursiei.
Nu e deloc o idee rea sa poti merge in concediu impreuna cu prietenul tau cel mai bun, dar acest lucru presupune si multe precautii si destul de multa bataie de cap daca dorim ca totul sa se desfasoare cat mai bine. Din fericire, in multe locuri din tara si strainatate a fost prevazuta si aceasta posibilitate, noi putand beneficia astfel de servicii convenabile ca pret, iar animalul primind toata ingrijirea de care are nevoie si cu care a fost obisnuit de acasa.
Adauga comentariu