Lifestyle Trucuri culinare

Sfaturi utile pentru o dieta alimentara

Sfaturi utile pentru o dieta alimentara
1. Beti mai multa apa proaspata si obisnuiti-va organismul cu acest lucru. Astfel veti reusi sa va potoliti falsele senzatii de foame doar cu ajutorul unei cani de apa; atunci cand iti dai peste cap metabolismul mancand necontrolat, organismul devine la randul sau confuz si uneori setea este asociata cu foamea astfel incat daca nu vei bea apa vei resimti o senzatie de foame, complet nejustificata mai ales cand stii ca abia ai servit masa cu o ora in urma.

2. Atunci cand doresti sa incepi o dieta este mai bine sa clarifici ce vei introduce aici si nicidecum o lista a alimentelor la care vrei sa renunti. E bine iarasi ca printre acele alimente de introdus in orice dieta sa se afle si o varietate mare de fructe si legume.

3. Mai ales cand te afli la cura de slabire foloseste pentru inceput un jurnal si documenteaza acolo toate senzatiile de foame care apar peste zi. Daca uneori foamea nu este justificata din punct de vedere al logicii alimentare incearca sa intelegi de ce simti totusi ca ai vrea sa servesti masa si noteaza si aceste raspunsuri in jurnalul tau.

4. Gustarile servite tarziu in noapte se intampla mai putin din cauza aportului marit de carbohidrati din dieta ta sau a inertiei care te-a obisnuit sa procedezi astfel si mai mult se intampla acest lucru deoarece ai ales sa te culci la ore foarte tarzii. Daca vei reveni la un program normal somn – stare de veghe atunci si dorinta de a gusta ceva dupa masa de seara va disparea cu timpul si vei avea mereu pofta de mancare la micul-dejun.

5. Nu renunta la felurile tale preferate de mancare doar pentru a slabi deoarece exista riscul de a te pedepsi la nivel subconstient si de a consuma portii mai mari din alte felur…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu