Pentru o cina usoara sau drept garnitura la diverse mancaruri, poti pregati niste legume la gratar. Le speli si cureti foarte bine, apoi le tai la diferite dimensiuni, le ungi cu ulei sau unt si le pui pe gratar. Pentru mai multa savoare, poti folosi diverse condimente.
In unele retete se mentioneaza ca, mai intai, legumele trebuie sa fie aproape fierte. Ca sa respecti intocmai cerinta, tine-le in apa clocotinda cel putin un sfert de ora, apoi scurge-le bine, greseaza-le cu ulei de masline, unt sau margarina si pune-le pe gratar, la foc mediu.
Sfaturi pentru legume la gratar
– daca le pui direct pe gratar, aseaza-le perpendicular cu sarmele, ca sa nu cada in foc;
– pentru mai multa aroma, dupa ce le-ai pus pe gratar, toarna unt topit pe ele;
– in functie de preferinte, poti presara pe legume piper si sare;
– cartofii rosii se injumatatesc, se invelesc bine intr-un strat dublu de folie de aluminiu si se pun pe gratar, cate 15 minute pe fiecare parte. Se servesc cu parmezan razuit si cu patrunjel proaspat tocat;
– rosiile pruna se taie in doua pe lungime, se asezoneaza cu coriandru proaspat tocat si cu ceapa verde si se tin pe gratar 3-5 minute;
– rosiile normale se taie, se ung cu ulei de masline si se pun pe grata… Citeste in continuare pe coolinaria.ro
Adauga comentariu