Lifestyle Trucuri culinare

Sfaturi gastronomice pentru o sanatate de fier


Suc de morcovi
– daca ai probleme cu somnul atunci serveste inainte de
culcare un ceai de tei caldut, amestecat
cu o lingura de miere, acesta va actiona ca un calmant natural,
inlatura insomniile, imbunatateste memoria si fortifica
sistemul imunitar.

– hipertensiunea arteriala nu este un lucru simplu pe care
il putem ignora, apare in urma cresterii in greutate, a
stresului sau din cauze ereditare. Datorita ei exista pericolul
de formare a cheagurilor ce pot bloca circulatia normala
a sangelui catre organelor vitale; putem combate aceasta
problema prin consumul ridicat de usturoi, ulei de peste
si de masline, acestea echilibreaza tensiunea arteriala,
regleaza circulatia sangelui si mentin ritmul inimii echilibrat.

– borcanelul cu hrean rosu sau alb nu trebuie ignorat
daca il ai pe rafturile din frigider, daca nu iti place
la gust si eviti cu desavarsire sa il consumi, foloseste-l
cu alt scop, hreanul actioneaza de minune pentru durerile
de spate, de aceasta este recomandat sa pui hreanul pe
zona dureroasa si sa o lasi in acel loc pentru cel putin
40 de minute.

– fie ca te simti balonata sau ai parte de o indigestie
neplacuta sau pur si simplu ai
senzatia ca corpul iti este plin de toxine ce iti strica
buna dispozitie apelati la sucul de morcovi, sfecla sau
spanac. Unele dintre aceste sucuri nu au un gust bun,
dar efectul ce il au asupra sanatatii tale merita acest
mic traumatism al papilelor gustative. Acestea se iau
pe stomacul gol dimineata pentru a actiona mai rapid asupra
eliminarii toxinelor din corp. Daca nu suporti gustul
catusi de putin atunci adauga doua linguri de miere.

– ceapa, ghimbirul sau praful de boia au calitatea de
a determina o mai buna fluidizare a sangelui. Astfel este
cat mai bine sa introduci aceste condimente in mancarurile
tale pentru ca o proasta circulatie a sangelui poate duce
la dureri ale picioarelor si mainilor.

Raluca Rusu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu