Lifestyle Trucuri culinare

Sfaturi feng shui pentru amenajarea unei bucatarii

Sfaturi feng shui pentru amenajarea unei bucatarii
Feng shui, asa cum unii dintre dumneavoastra stiu deja, este o arta straveche care propune folosirea inteleapta a spatiului cu scopul de a obtine maxime beneficii atat pentru fluidizarea traficului cat si pentru a induce astfel o armonie si un sentiment de relaxare la nivelul subconstient al psihicului uman. In ce priveste bucataria noastra, o asezare corecta a mobilierului si a ustensilelor de gatit va aduce, pentru intreaga familie, noroc, prosperitate si multa armonie.

In centrul preocuparilor noastre, atunci cand dorim sa regandim spatiul din bucatarie, va sta intotdeauna aragazul/plita. Acesta este inima bucatariei si este recomandat sa asezam acest dispozitiv in asa fel incat bucatarul sa poata avea sub priviri o arie cat mai larga din bucatarie. Un bucatar fericit este un bun bucatar, deci a canaliza energiile sale in aceasta directie si a elimina stresul inseamna sa ii oferim sansa de a gati asa cum ii place, ajutandu-l inclusiv prin dispunerea adecvata a aragazului. De aceea e bine ca si spatiul alaturat sau de deasupra sa fie lasat putin mai liber, pentru a permite relaxarea si odihnirea ochilor, si nu inchis sau prost luminat prin aglomerarea de corpuri de mobilier.

Masa de gatit si ustensilele vin pe locul al doilea atunci cand gandim spatiul din buvatarie in acord cu filosofia feng shui. Curgerea sau fluiditatea sunt o regula de baza pentru adeptii acestei arte si este indicat ca traficul sa se poata desfasura usor de la masa de bucatarie la chiuveta ori la aragaz, astfel incat bucatarul de asemenea sa pastreze o stare mentala pozitiva si sa condimenteze mancarea si cu sentimentele sale de fericire si implinire nu doar cu ingrediente diverse. Asezati deci masa intr-o pozitie usor accesibila, care sa permita accesul liber la plita, chiuveta si ustensilele de gatit.

Chiuveta si amplasarea ei este esentiala pentru bunul mers al lucrurilor in bucatarie. Unul dintre principiile de baza din feng shui spune ca focul si apa sau focul si gheata nu se potrivesc impreuna si, in consecinta, aragazul nu trebuie sa se afle in apropierea chiuvetei sau a frigiderului. Acestea, chiuveta si frigiderul, vor trebui sa se afle in diagonala cu aragazul/plita de gatit. Pentru siguranta dvs. nu uitati totusi ca frigiderul foloseste prize de energie si cablul electric, deci nu se impaca bine cu stropii de apa din chiuveta. Amplasati toate aceste dispozitive in asa fel incat sa nu alaturati focul de apa/rece, dar sa si evitati scurcircuitele, plasand la distanta chiuveta si frigiderul.

Chiuveta se impaca foarte bine cu plasamentul la fereastra deoarece aerul si apa se completeaza. Aragazul insa sau plita nu trebuie nicicum sa se afle langa fereastra deoarece se spune ca energiile pozitive pot astf…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu