Lifestyle Trucuri culinare

Sfaturi alimentare pentru cei mici

Sfaturi alimentare pentru cei mici
Si in cazul copiilor, la fel ca la adulti, exista alimente calduros recomandate pentru consum, alimente care ar trebui sa fie introduse in dieta mai rar si alimente care nu trebuie consumate decat la ocazii, adica foarte rar. Spre deosebire de adulti, in cazul copiilor nu intotdeauna aceste recomandari alimentare vor putea fi respectate deoarece copiii depind in mare masura de cei mari pentru prepararea mesei. Prin urmare, este indicat sa se prepare zilnic si meniuri speciale pentru copii de fiecare data cand mancarea adultilor nu respecta recomandarile lumii stiintifice.

Dintre alimentele calduros recomandate putem aminti in primul rand legumele de tot felul, care vor fi cu atat mai indicate cu cat se prepara mai sanatos, fara prajeli in exces, unt sau sosuri grase. Chiar daca legumele nu sunt proaspete ci doar uscate sau conservate, avantajele pentru sanatate raman destul de mari si, alaturi de fructe, legumele si zarzavaturile trebuie sa reprezinte una dintre grupele de alimente preferate la prepararea meselor. Alaturi de legume mai putem aminti si orezul si cerealele, care permit o buna alternare a felurilor de mancare de peste zi.

Laptele si produsele lactate, branzeturile simple sunt si acestea puternic recomandate pentru consum, fiind bine sa se serveasca si produse nedegresate nu doar cele din categoria produselor degresate. In ce priveste carnea, accentul trebuie pus pe carnea de pasare,…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu