Lifestyle Turism

Restaurante cu stil in Iasi


Bolta
rece

Situat pe dealul Copou, pe strada nu intamplator numita
Rece, Bolta Rece a devenit un simbol al orasului Iasi,
locul unde o data se intalneau la un pahar de vin bun
Eminescu cu Creanga, dar si alti oameni importanti in
peisajul culturii romane. Atestata documentar pentru
prima data acum 200 de ani, Bolta Rece se regaseste
amintita in diferite poezii sau texte, inclusiv in scrisorile
lui Eminescu catre Veronica Micle. Asa ca nu trebuie
sa uimeasca faptul ca un restaurant cu o asemenea traditie
si istorie isi asteapta clientii cu preparate delicioase,
ce pot fi servite fie in pivnitele cu bolta (des intalnite
de altfel in aceasta zona a Iasi-ului), fie, acum pe
timp de vara, in terasa amenajata rustic de langa restaurant.

Casa Bilius
Familia Bilius este o familie de viticultori din tata
in fiu, lucru care se reflecta si in bogatia selectiei
de vinuri oferite. Restaurantul, situat la parterul
unei case din zona
Copou-lui, este impartit in 3 saloane decorate somtuos,
cu tavane cu vitralii, pretioase sobe de teracota Meisen
si tablouri ale unor pictori romani.
Meniul este bogat, cu specialitati franceze sau romanesti,
iar cel mai spectaculos preparat este muschiul de vita
in crusta de sare groasa, care necesita un adevarat
spectacol pentru a fi servit.

Bucataria pescareasca
Pentru amatorii de cine in aer liber, restaurantul Bucataria
Pescareasca, situat pe malul lacului Ciric ofera peisaje
superbe si delicioase preparate din pestele proaspat
pescuit din lac. Pastrav in crusta de sare, saramura
de crap sau ciorba radauteana sunt cateva dintre delicatesele
servite aici.

La
Pergola

In vecinatatea unei cascade artificiale pe unul din
peretii laterali ai centrul comercial Iulius Mall, La
Pergola te imbie cu un meniu cu specific italian, iar
deserturile tentante sunt obligatorii aici. Restaurantul
este decorat cu sticle de vin de diferite dimensiuni,
palmieri si foarte multe plante, creind o atmosfera
exotica si racoroasa.

Citeste mai multe despre O
plimbare prin Targul Iesilor
.

 

Daniela Tiba

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu