Animale de companie Lifestyle

Rase de pisici: Maine coon

Maine coonCunoscută drept „pisica naţională americană”, Maine Coon este o rasă deosebită, care se pretează cu succes atât la viaţa în casele oamenilor dar şi la viaţa independentă, lipsită de protecţia unui stăpân, fiind capabilă să aibă grijă se ea însăşi de una singură.

Cu un Maine coon în casă nici nu vei simţi că ai un animăluţ. Atât timp cât nu uiţi să o hrăneşti şi să îi păstrezi un loc decent unde să îşi facă nevoile, Maine coon va fi o prezenţă agreabilă alături de tine timp de până la 15 ani.

Maine coon este o pisică robustă, cu capul mare, cu ochi mari şi expresivi, cu urechile purtate în sus, cu blana deasă scurtă în zona capului, umerilor şi gambelor şi lungă pe spate şi şolduri. Nu prezintă probleme specifice de sănătate, aşa că în afară de controalele de rutină nu va fi necesar să te plimbi prea des cu ea la veterinar.

Maine coon este o pisică blândă, sociabilă, independentă, inteligentă, fiind pasionată de vânătoare. Un aspect haios în legătură cu această pisică se referă la modul agitat în care doarme, motiv pentru care Maine coon adoptă cele mai ciudate poziţii în timpul somnului.

Maine coon este o pisică frumoasă şi cuminte, aşa că o poţi lua în calcul atunci când îţi alegi animăluţul de companie.

Raluca Alupoaie

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu