Animale de companie Lifestyle

Rase de caini:Dalmatianul-un exemplu de loialitate


Animale - Totul despre dalmatieni

Poate cel mai cunoscut câine, imposibil de confundat cu alte rase, identificat cu uşurinţă de toată lumea şi, de ce nu, plăcut de majoritatea celor care au de-a face cu el, Dalmaţianul este câinele ideal pentru o familie. Inteligent, cuminte şi devotat, îşi va proteja stăpânii ca pe ochii din cap şi, deşi pare blajin, se va transforma într-o fiară când va veni vorba să-şi dovedească loialitatea.

Descrierea rasei este superfluă, dar, de dragul detaliilor amintesc faptul că avem de a face cu un câine de talie medie, cu o greutate la maturitate de aproximativ 25 kg, cu păr scurt şi alb presărat cu pete rotunde negre sau maronii (care apar la două săptămâni după ce se nasc), cu chipul blând şi urechile lăsate până la jumătatea feţei, cu trunchi zvelt şi  picioare musculoase. Dalmaţianul poate avea ochii albaştri sau căprui, dar este neapărat ca nasul să aibă aceeaşi culoare cu petele.

Este uşor de crescut şi dresat. Atât timp cât este înconjurat de afecţiune şi dacă este îngrijit cum trebuie, Dalmaţianul va fi un companion excelent. Îi place mişcarea şi este mereu plin de energie. Se împrieteneşte uşor cu alte animăluţe şi este un prieten nemaipomenit pentru copii.

Un aspect uşor neplăcut constă în faptul că Dalmaţianul năpârleşte, aşa că va fi necesar să îl periaţi de două ori pe săptămână. În plus, iarna poate face mătreaţă şi, dacă nu stă la căldură, îi pot îngheţa urechile.
Dalmaţianul este un animal de companie excelent şi, cu îngrijirea adecvată, îţi va fi alături până la 13 ani.

Raluca Alupoaie

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu