Lifestyle Tehnologie si internet

Proteze si implanturi revolutionare

Proteze si implanturi revolutionareSpuma de titan si alte aliaje pe baza de titan se folosesc de ani buni de zile in stomatologie cu cele mai bune rezultate, dar in prezent se incearca introducerea cu succes de proteze si implanturi pe baza de spuma de titan si in chirurgia reparatorie a oaselor.

Spuma de titan a fost utilizata recent, in Germania, in cadrul unor experiente de laborator in principal pentru intarirea articulatiilor osoase si inlocuirea unor portiuni afectate ale oaselor din corpul uman, iar rezultatele sunt dintre cele mai bune gratie compozitiei materialului utilizat care se aseamana oarecum cu structura poroasa a oaselor originale, fiind de aceea tolerata mai bine de catre organismul uman.

Avantajul major al spumei de titan utilizata in chirurgia reparatorie a oaselor este dat tocmai de structura sa poroasa, care va permite dezvoltarea structurilor osoase naturale de jur imprejur, imbracand astfel spuma de titan ca si cum ar fi o parte naturala a scheletului osos.

Componentele de baza ale spumei de titan utilizata la reparatia oaselor sunt spuma de poliuretan saturat, o solutie speciala de pudra de titan si lianti cu rol in omogenizarea intregii compozitii. Experimentele de laborator au reusit astfel sa produca o substanta de exceptie care, tratata la temperaturi ridicate, se intareste corespunzator, fiind in acelasi timp foarte bine sterilizata.

In prezent, spuma de titan pentru reparatia oaselor este inca in studii, medicii laolalalta cu inventatorii punand la punct toate aspectele utilizarii sale si asteptand sa primeasca aprobarea autoritatii medicale pentru introducerea produsului pe piata.

Noul material revolutionar, destinat practicii medicale, a fost pus la punct de catre o echipa de specialisti ai Institutului Fraunhofer pentru Tehnologie si Cercetare din Germania. Acestia au colaborat si colaboreaza strans cu medicii specialisti pentru a definitiva toate detaliile care sa permita utilizarea pe o scara cat mai larga a noii lor inventii.  

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu