Nu este deloc dificil sa iti prepari un amestec util de condimente in propria bucatarie, dar poate fi mai greu la inceput, pana ce inveti sa dozezi bine ingredientele pentru a obtine intensitatea dorita a amestecului final de condimente.
Prepararea propriilor amestecuri de condimente este o practica foarte recomandata chiar de catre maestrii bucatari deoarece astfel se pot crea combinatii inspirate de condimente, care sa dea un gust deosebit mancarii, uneori mai picant, pentru ca asa se doreste, iar alteori mai parfumat, tot ca preferinta personala.
Desigur ca mai intai de orice trebuie sa se testeze piata alimentara pentru a se vedea daca sunt disponibile condimentele dorit si in ce forma pot fi acestea procurate. Unele amestecuri de condimente cer ingrediente proaspete, iar altele ingrediente uscate, fie pudra, fie intregi.
Pasul urmator, dupa achizitionarea condimentelor este combinarea lor in proportia dorita, facandu-se apel acum la un aparat de macinat sau la alt dispozitiv special destinat acestei operatiuni. Tot acum se poate experimenta cu proportii diferite din fiecare ingredient pentru a se atinge intensitatea si parfumul dorit.
In continuare trebuie vazut cam in ce fel va putea fi depozitat amestecul de condimente. In unele cazuri va fi de ajuns un borcan inchis etans, dar in alte situatii se impune depozitarea la frigider sau la intuneric, in loc uscat si racoros. In orice situatie, recipientul trebuie etichetat pentru a nu se confunda mai tarziu cu alte ingrediente.
De obicei amestecurile de condimente nu sunt bune decat pe perioade relativ scurte de pana la 3 luni de zile, dupa care trebuie aruncate. In plus, exista si condimente care isi altereaza sau isi potente…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro
Adauga comentariu