Lifestyle Trucuri culinare

Prepararea crevetilor


Prepararea crevetilor
Crevetii nu se gasesc in fiecare zi pe mesele traditionale
romanesti insa nu trebuie ignorati deoarece carnea lor frageda
este foarte buna pentru sanatate, dar si pentru diete. Nu
va lasati intimidati de aspectul lor sau de faptul ca este
ceva ce nu ati mai gatit inainte, incercati sa faceti fata
in bucatarie si unui meniu care nu se gaseste la mesele
tale obisnuite.

Etape pentru crevetii ce depasesc mai mult de 10 cm:
– pune apa la fiert;
– adauga jumatate de lingurita de sare;
– poti scoate cochilia inainte de fierbere sau dupa fierbere;
– se lasa la fiert in jur de 5 minute;
– daca nu sunteti siguri ca sunt fierti atunci puteti
scoate un crevete, gustati carnea, daca e gata ii puteti
scoate insa daca consideri ca mai trebuie fierti atunci
ii mai lasi 3 minute.
– dupa ce sunt fierti scoteti-i cu o paleta pe toti cat
mai repede.

Curatarea lor:
Nu este o priveliste prea placuta, insa…curaj. Cel mai
bine este sa punem crevetii la fiert cu tot cu cochilie
(inclusiv: cap, picioruse); dupa ce trec cele cinci minute
ii scoatem si ii racim sub un jet de apa rece. Dupa care
incepe munca, luam cate un crevete, iar cu ajutorul degetelor,
"indepartam" capul si piciorusele, cochilia
va iesi foarte usor pentru ca se desprinde exact ca o
folie de plastic (cu tot cu picioruse). Atentie, nu va
grabiti la curatat deoarece nu ati vrea ca in mijlocul
cinei sa va treziti cu o bucatica de cochilie prin cerul
gurii. Totodata exista de-a lungul coloanei lor o vena
de sange, o veti descoperi repede deoarece dupa fiebere
ia o culoare neagra, o puteti indeparta sau nu, aceasta
nu are un efect negativ asupra gustului si nici asupra
sanatatii.

Sfaturi:
– nu lasati crevetii prea mult la fiert, altfel carnea
se va intari si isi va pierde din gust.
– pentru a scapa de mirosul neplacut inainte de a-i adauga
la mancarea pregatita, asezati-i intr-un bol peste care
turnati sos de soia, mirosul va disparea rapid, iar crevetii
nu-si vor pierde savoarea.
– pe cat posibil cumparati creveti inghetati pentru ca
fara a fi pusi la inghetat acestia rezista doar 24 de
ore. Asa ca daca nu locuiti intr-un port in care se comercializeaza
creveti proaspeti atunci achizitionati-i congelati.

Raluca Rusu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu