Lifestyle Trucuri culinare

Pregatirea recipientelor din fonta pentru gatit

Pregatirea recipientelor din fonta pentru gatitAu aparut pe piata recipiente de generatie noua din fonta si nu intotdeauna comerciantii stiu sa explice in amanunt clientilor cum trebuie pregatite aceste recipiente pentru operatiunile de gatit. Fonta se stie ca prezinta porozitati si este indicat sa fie tratate mai intai aceste porozitati si abia dupa aceea sa se foloseasca recipientul la gatit.

Imediat dupa achizitionarea noului recipient din fonta, se recomanda sa se frece bine toata suprafata sa interioara cu ulei vegetal si apoi sa se lase la cuptorul incalzit la 150 de grade timp de minimum jumatate de ora si maximum o ora. Se pune apoi recipientul deoparte pentru a se raci la temperatura camerei. Uleiul va reusi astfel sa pregateasca multumitor recipientul pentru un gatit de calitate.

Pregatirea recipientelor de fonta pentru gatit este calduros recomandata inainte de a se trece la gatitul propriu-z…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu