Lifestyle Trucuri culinare

Platouri pentru masa de Craciun



Craciunul reuneste toata familia,
astfel incat mesenii sunt de regula numerosi in jurul cinei
festive din aceasta ocazia. Pentru aceasta, este o buna
idee ca aperitivele sa fie servite pe platouri, pentru a
putea fiecare sa isi aleaga ce doreste.
Deoarece aceasta masa are o insemnatate aparte, grija cu
care sunt aranjate platourile cu mancare este mai mare.
Cateva sfaturi pentru a avea o masa cu un aspect reusit:
– platourile pot sa fie atat mari, cat si mici, pentru a
acoperi cat mai bine suprafata mesei
– platourile nu trebuie sa fie foarte incarcate; un fel
de aperitiv nu trebuie sa fie ascuns de altul
– pentru a arata reusit puteti crea centrii de culoare in
cadrul platourilor (de exemplu punind mai multe rosii cherry
de un rosu aprins la un loc, sau bucati de gogosar rosu
etc)
– puteti crea un contrast de culoare intre 2 jumatati ale
platoului (de exemplu langa rosiile cherry se gasesc feliile
galben pal de cascaval)

Cateva idei haioase

– folosind formele de biscuiti taiati din mamaliga braduti,
clopotei, stelute etc; aceste bucati taiate cu forme vor
fi apoi folosite pentru decorarea platourilor;
– de asemenea, formele pot fi folosite pentru a taia bucati
din telemea
– bradutii din mamaliga pot fi decorati cu bucati de muraturi
(gogosar rosu de exemplu) pentru un efect mai puternic
– din mozarella sau alt soi de branza puteti realiza adevarati
omuleti de zapada care sa troneze in mijlocul unui platou
de mari dimensiuni. Tot ce mai trebuie este sa ii desenati
gura, nasul si nasturii din bucati de maslina, boabe de
piper si gogosar murat
– tot folosind bulgari de mozarella puteti orna platoul
cu "bulgari de zapada acoperiti de cetina de brad",
utilizand marar si patrunjel taiat marunt

In afara de aceste cateva idei prezentate succint, tot ce
trebuie sa faceti este sa va lasati imaginatia sa zburde
pentru a crea platouri de Craciun pe care toti mesenii sa
le admire si sa pofteasca.

Daniela Tiba

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu