Craciunul reuneste toata familia, astfel incat mesenii sunt de regula numerosi in jurul cinei festive din aceasta ocazia. Pentru aceasta, este o buna idee ca aperitivele sa fie servite pe platouri, pentru a putea fiecare sa isi aleaga ce doreste. Deoarece aceasta masa are o insemnatate aparte, grija cu care sunt aranjate platourile cu mancare este mai mare. Cateva sfaturi pentru a avea o masa cu un aspect reusit: – platourile pot sa fie atat mari, cat si mici, pentru a acoperi cat mai bine suprafata mesei – platourile nu trebuie sa fie foarte incarcate; un fel de aperitiv nu trebuie sa fie ascuns de altul – pentru a arata reusit puteti crea centrii de culoare in cadrul platourilor (de exemplu punind mai multe rosii cherry de un rosu aprins la un loc, sau bucati de gogosar rosu etc) – puteti crea un contrast de culoare intre 2 jumatati ale platoului (de exemplu langa rosiile cherry se gasesc feliile galben pal de cascaval) |
|
Cateva idei haioase – folosind formele de biscuiti taiati din mamaliga braduti, clopotei, stelute etc; aceste bucati taiate cu forme vor fi apoi folosite pentru decorarea platourilor; – de asemenea, formele pot fi folosite pentru a taia bucati din telemea – bradutii din mamaliga pot fi decorati cu bucati de muraturi (gogosar rosu de exemplu) pentru un efect mai puternic – din mozarella sau alt soi de branza puteti realiza adevarati omuleti de zapada care sa troneze in mijlocul unui platou de mari dimensiuni. Tot ce mai trebuie este sa ii desenati gura, nasul si nasturii din bucati de maslina, boabe de piper si gogosar murat – tot folosind bulgari de mozarella puteti orna platoul cu "bulgari de zapada acoperiti de cetina de brad", utilizand marar si patrunjel taiat marunt In afara de aceste cateva idei prezentate succint, tot ce |
|
Adauga comentariu