Peştele port-drapel este un specimen recomandat doar acvariştilor experimentaţi, fiind unul dintre cei mai pretenţioşi şi mai sensibili peşti. Originar din oceanele Pacific şi Indian, peştele port-drapel se adaptează foarte greu la viaţa de acvariu, speranţa sa de viaţă reducându-se la câţiva ani în acest mediu. Cu toate acestea, acvariştii pasionaţi îl doresc în colecţiile lor – lucru uşor sadic, după părerea mea.
Este într-adevăr un peşte foarte frumos, cu corpul circular şi înotătoarea dorsală foarte lungă, cu botul mic şi ascuţit şi cu trupul frumos colorat în dungi negre, albe şi galbene. În mediul natural atinge o lungime de 25cm, dar crescut în acvariu rămâne mai mic.
Este foarte pretenţios la mâncare şi, dacă nu îi dai exact ce îşi doreşte, refuză să mănânce, lucru ce poate contribui la diminuarea scurtei sale vieţi. Când achiziţionezi un astfel de peşte este bine să afli ce a mâncat până să îl iei tu, ca să poţi continua pe aceeaşi linie. Hrana peştilor port-drapel se compune de obicei din creveţi şi alge, ambele pot fi în variantă proaspătă sau congelată.
În ceea ce priveşte acvariul, peştele port-drapel are nevoie de un spaţiu generos, de o temperatură de maximum 29 grade Celsius, un ph între 8,2 şi 8,6 şi o densitate de 1,020 şi 1,023. De asemenea, acvariul trebuie dotat cu o iluminare specifică pentru recife.
În concluzie, un astfel de peşte este bine să fie lăsat în mediul său natural, pentru a nu produce chinuri inutile nici asupra lui nici asupra posesorului. Frumuseţea sa este incontestabilă, dar ne putem bucura de ea fie prin fotografii, imagini video sau scufundări.
foto Wikipedia
Adauga comentariu