Pescuitul sportiv include o mare varietate de tehnici de prindere a prazii, este antrenant, se poate desfasura ziua si noaptea in cele mai pitoresti locatii si de cele mai multe ori inseamna distractie pe cinste, atat pentru cei mari cat si pentru cei mici.
Copiii invata foarte usor sa foloseasca echipamentul pentru pescuit si deprind repede tehnicile de baza, iar acest lucru le poate prinde foarte bine pe viitor cand vor dori la randul lor sa isi duca familia sau prietenii pe balta, pentru a-si petrece timpul cat mai placut posibil.
Unii dintre pescarii profesionisti stramba din nas atunci cand vine vorba de sedintele de pescuit in familie si nu ar vrea in ruptul capului sa isi aduca macar copiii de varsta scolara sa mai invete si ei ceva de la tata, insa pentru altii merita tot efortul, iar cei care inteleg bine acest lucru nu regreta deloc ca au reusit sa traiasca impreuna cu familia experiente sportive dintre cele mai placute.
Printre cele mai antrenante si simple tehnici de pescuit sunt cele care presupun pescuitul in apele reci de munte, la pastrav, de exemplu, fiind necesare acum mustele artificiale sau diferite tipuri de lingurite rotative, care pot face deliciul celor mici sau al sotiei. Fie vorba de apa curgatoare sau de un lac artificial, distractia este maxima, iar prada poate fi uneori din belsug.
Nici pescuitul sportiv practicat pe marile rauri ale Romaniei nu este mai prejos, aici intervenind insa de multe ori lacomia pescarului cu vechime, care nu se lasa pana ce nu isi bucseste portbagajul cu pesti cat roata masinii, stricand astfel cu ceva distractia generala. Daca insa se acorda atentia cuvenita si celorlalti membri ai familiei, mai putin experimentati, poate iesi pana la urma o excursie de toata pomina.
In lacurile adanci sau la mare, pescuitul sportiv este mai periculos decat in alte locuri si presupune iesirea in larg cu o barca, lucru nerecomandat celor care merg cu familia la pescuit. Se poate insa practica si aici pescuitul de la mal, apelandu-se din timp la nada din belsug, care sa permita incepatorilor sa inregistreze si dansii mici succese, asa cum si trebuie, ca nu degeaba zic pescarii de multe ori: "Ai avut si tu norocul incepatorului!".
Este bine de retinut faptul ca pescuitul sportiv nu presupune iesitul pe balta cu scopul de a se captura cat mai mult peste ci, dimpotriva, la fel ca la orice alt sport si aici se doreste sa invingi pe ceilalti competitori luand din balta cat mai multi pesti de talie mare, care sa fie apoi eliberati inapoi in apa, dupa ce sunt eventual pupati scurt pe botic.
Pescuitul sportiv presupune deci, mai mult decat orice, distractie si insusirea temeinica a unor tehnici cat mai variate, dar nu si secarea baltii de peste. Din acest motiv, a iesi cu intreaga familie sau intr-un grup mai larg la o competitie sportiva de pescuit nu este nici deplasat si nici plictisitor ci este vorba despre o activitate sanatoasa, placuta si distractiva.
Vara sau iarna, vor exista intotdeauna pentru multe familii locuri pitoresti de vizitat, unde sa dai si la peste, sa te bucuri de aerul proaspat si sa impartasesti cu cei dragi putin din pacea si armonia cu care te poate ferici mama-natura atunci cand stii sa o respecti si sa te infrupti cu cumpatare din toate roadele pe care le are de oferit copiilor sai de suflet. Nu uitati deci acest lucru. Fir intins!
Adauga comentariu