Lifestyle Trucuri culinare

Pepene galben – sfaturi practice pentru gatit

Pepene galben - sfaturi practice pentru gatit
Perioada cireselor se apropie de sfarsit, dar incepe sezonul pepenelui galben. Iata cateva informatii despre cum se alege, cum se depoziteaza si cum se mananca acesta.

Selectare si depozitare
In primul rand, cand mergi la piata sau supermarket, e de preferabil sa alegi un pepene galben organic, intrucat este mai gustos si are mai multi nutrienti.
In al doilea rand, cauta fructul la care greutatea e direct proportionala cu dimensiunea lui, si care are o coaja curata. Intotdeauna trebuie evitate fructele care nu stralucesc, care au taieturi sau zgarieturi, pete etc.
Daca atunci cand il bati usor cu palma suna a gol, inseamna ca a ajuns la perioada de maturitate. Poti sa-ti dai seama daca fructul e sau nu copt si in functie de culoarea cojii. Cu cat este mai inchisa, cu atat e mai gustos.

Pepenele galben trebuie depozitat intr-un loc racoros si bine aerisit. Rezis…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu